A spirituális ébredés lehetőségei
Címlap / Kultúra / A spirituális ébredés lehetőségei

>

A spirituális ébredés lehetőségei

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

A világ egyik legismertebb spirituális gondolkodója, A most hatalma és az Új Föld című bestsellerek szerzője, Eckhart Tolle a spirituális felemelkedés lehetőségeiről beszélget elsőként a motiválás nagymesterével, Wayne W. Dyerrel, majd a virágnemzedék ikonjával, Ram Dass-szal. A két előadást egy különleges, négy részből álló eseménysorozat követi, melyben Tolle egy közös lelkigyakorlatra invitál bennünket, hogy együtt élvezhessük a csodálatos maui környezet szépségét bölcs tanító szavaival. 

Eckhart Tolle
A most hatalma és az Új Föld című bestsellerek szerzője, sokak szerint a ma elő legnagyobb spirituális tanító. A világ legbefolyásosabb élő spirituális személyiségeinek 2010-ben a Watkins Books által közzétett listáján az 1. helyen végzett.

A német származású szerző a londoni és Cambridge-i Egyetemen tanult. Saját bevallása szerint 29 évesen, élete egyik legdepressziósabb időszakában olyan mély, belső lelki átalakuláson ment keresztül, amely alapjaiban változtatta meg életútját. A következő éveket ezután annak szentelte, hogy ezt az intenzív belső átalakulást megértse, elmélyítse és megmagyarázza az embereknek könyveiben és szemináriumain. Gondolatainak lényege, hogy miként ébredhetünk fel az „itt és most”-ban, és mindennapjainkat élve hogyan maradhatunk ebben a „fölébredt” állapotban.
Az utóbbi 15 évben Eckhart terapeutaként és spirituális tanítóként tevékenykedett. Beutazta a világot, ezreknek adva át spirituális tanítását. Első könyve, A most hatalma, amelyet mára több, mint 33 nyelvre fordítottak le, első helyezést ért el a New York Times Best Seller listáján. Csakúgy, mint egyik későbbi műve, az Új Föld (2005).

Ram Dass
A new age egyik meghatározó személyisége. Könyvei, tanításai Amerika legnépszerűbb spirituális tanítójává emelték.
Indiában ismerte meg tanítóját, Neem Karoli Babát, kedveltebb nevén Maharajjit, aki a Ram Dass, azaz „Isten szolgája” nevet adta neki. Indiából visszatérve Ram Dass meghatározó erejű hatással volt arra a kultúrára, mely azóta is visszhangozza a „Légy itt most!” című műve üzenetét, mely a hetvenes évek amerikai társadalmában ellenkulturális bibliaként hatott a vietnámi háború sötétségének mélyén a megvilágosodást kereső fiatalok ezrei számára. A könyv úttörő módon hidat alkotott a hatvanas évek pszichedelikus világlátása és a keleti spiritualitás között. A „Légy a szeretet!” című kötettel Ram Dass lezárta trilógiáját, mely az 1970-es „Légy itt most!”-tal kezdődött és a 2004-es „Még mindig itt!”-tel folytatódott.

Wayne W. Dyer
Nemzetközileg elismert előadó, több, mint 30 önfejlesztő témájú könyv és számos video szerzője, valamint televízió- és rádióműsorok népszerű előadója. Harmadik helyezést ért el a Watkins House kiadó „100 legbefolyásosabb spirituális tanító napjainkban” listáján. Könyvei, A szándék hatalma, az Inspiráció vagy a Megoldás – hogy csak néhányat említsünk – olyan, hétköznapi problémákban lehetnek segítségünkre, amelyekkel mindenkinek meg kell küzdenie az életében (párkapcsolat, anyagiak, karrier).

Dyer arra mutat rá, hogy minden ember számára adott egyfajta belső, spirituális erő – épp csak meg kell tanulnunk ezt használni. Különböző spirituális hagyományokból – például a keleti bölcsességből és a keresztény filozófiából – merítve segít kapcsolatba lépni ezzel az erővel, hogy ráébredjünk legbelső, isteni énünkre. Nem véletlen ezért, hogy a mestert követői a „motiváció atyjaként” emlegetik.


Előadások:
Spirituális ébredés

Közel 30 évvel azelőtt, hogy Eckhart Tolle bestsellere, A most hatalma napvilágot látott, a legendás Ram Dass már olvasók ezreit hódította meg Légy itt most! című művével. A két legendás tanító először ad számot egy nyílt beszélgetés keretében a spirituális ébredéséről, illetve a belső átalakulás felé vezető útjáról.

A tudat transzformációja
Dyert követői a „motiváció atyjaként” emlegetik. Annak ellenére, hogy gyermekkorát nehéz körülmények között, árvaházakban és nevelőintézetekben töltötte, Dyer leküzdött minden akadályt, hogy valóra váltsa álmait. Azóta ideje legnagyobb részét annak szenteli, hogy másoknak is megtanítsa, a saját életükben hogyan érhetik el mindezt.

Dyer a 3. helyen végzett a világ legbefolyásosabb élő spirituális személyiségeinek 2010-ben a Watkins Books által közzétett listáján. A két világhírű szerző, Dyer és Tolle most először folytat nyílt párbeszédet, melynek során többek között a spirituális ébredésről és a tudat belső transzformációjáról  ejtenek szót.

Hawaii lelkigyakorlat
Tolle – ahogyan a két másik nagy spirituális mester, Ram Dass és Dyer is – évek óta a varázslatos szépségű a Hawaii-szigeteki Mauin él és alkot. Tolle Maui szigetére invitál bennünket egy közös lelkigyakorlatra. A Hyatt szálloda ad otthont a különleges eseménynek, ahol a világ minden tájáról összegyűlt emberek egyénileg és közösen is átadhatják magukat a Lét csendjének és örömének, valamint a jelen pillanat mélységének, szépségének. Minden alkalommal együtt élvezhetjük a csodálatos környezet szépségét Tolle bölcs tanító szavaival.

Az előadások megtekinthetők az Esoguru Tv-n.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 22028 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x