Lili - mesekönyv a Down-szindrómáról
Címlap / Kultúra / Lili - mesekönyv a Down-szindrómáról

>

Lili - mesekönyv a Down-szindrómáról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

A Csimota Kiadó a Down Egyesülettel karöltve, 2011 őszén megjelentette a LILI című képes mesekönyvét, amely a legkisebbeket szólítja meg. A sok képpel illusztrált könyvben egy kisfiú büszkén mutatja be húgát, aki Down-szindrómás. A könyv a Down Egyesület szervezésében, a "Mindenkinek becsengettek!" programsorozat keretében, közel 1000 családba kerül el ingyenesen. 

December 3. a Fogyatékkal élő Emberek Világnapja
A Csimota Kiadó a Down Egyesülettel karöltve, 2011 őszén megjelentette a LILI című képes mesekönyvét, amely a legkisebbeket szólítja meg. A sok képpel illusztrált könyvben egy kisfiú büszkén mutatja be húgát, aki Down-szindrómás. Az eredetileg Franciaországban megjelent mese, hazánkban a Csimota Kiadó 2009-ben induló Tolerancia-sorozatában jelent meg. A könyvet Agnès Lacor írta, Gwen Le Gac illusztrálta, és Szabó T. Anna költő fordította verses formában. A könyv a Down Egyesület szervezésében, a „Mindenkinek becsengettek!” programsorozat keretében, közel 1000 családba kerül el ingyenesen.


„Ajánlom ezt a könyvet minden szülőnek, aki úgy gondolja, hogy a világ nem tökéletes. Hiszen bármennyire törekszünk, hogy minden az álmaink, elképzeléseink szerint történjen, sokszor másképp alakul életünk. Minden 600 élve születésből egy gyermek Down-szindrómával jön világra. Fogadjuk el őket, hiszen egy sosem remélt, új „színt” hoznak életünkbe, amelyet ha elfogadunk, sokkal boldogabb életet élhetünk. Az érintett családok boldogsága nagyban múlik a környezetük reakciójától. Talán ez a kis könyvecske, amelyet felolvasunk gyermekeinknek, megtanít minket a „mongol” emberek szeretetére.”

Kisari Károly
Down Egyesület elnöke


A Down Egyesületről

A Down Egyesületet 13 évvel ezelőtt olyan szülők hozták létre, akik fontosnak tartották, hogy a rendelkezésükre álló információkat és tapasztalatokat megosszák azokkal a családokkal, akiknek szintén Down-szindrómás gyermeke született.

Magyarországon elsőként a Down Egyesület szervezett országos eseményt a Down Világnapon 2009. március 21-én a Vígszínházban, ahol 200 Down-szindrómás és 400 ép gyerek érezhette jól magát színes, egész Vígszínházat betöltő programokon. 2011-ben a harmadik Down Világnap megszervezésére került sor, mely azóta több mint 1000 fős, nemzetközi eseménnyé nőtte ki magát. A rendezvény külön érdekessége minden évben, hogy a Vígszínház művészei, mint önkéntesek vesznek részt a gyerekeknek szóló programokon, és Eszenyi Enikő is, mint a rendezvény házigazdája, együtt játszik a gyerekekkel.

 

A CSIMOTA KIADÓ TOLERANCIA SOROZATÁNAK TÖBBI DARABJA

2009-ben jelent meg Böszörményi Gyula EMBERKE SZÍNE
 
Finy Petra A FEHÉR HERCEGNŐ ÉS AZ ARANYSÁRKÁNY

Szegedi Katalin LENKA

Szulyovszky Sarolta A HÁLÁS VIRÁG

Benedek Elek  A CSÚNYA KIRÁLYFI ÉS A SZÉP KIRÁLYKISASSZONY


Az elindított sorozat célja, hogy a másságról, az abban rejlő értékekről és elfogadásáról, az emberiség sokszínűségéről beszéljen klasszikus mesei elemekkel. A sorozat elsőként szól mesei elemekre építve számos, sokszor tabuként kezelt témáról.

További információ >>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5019 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x