Jövőre 5 éves a Budapest Bár
Címlap / Kultúra / Jövőre 5 éves a Budapest Bár

>

Jövőre 5 éves a Budapest Bár

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-18

Mozgalmas évet zár december 27-én a New Orleans Music Clubban a Budapest Bár és egy ünnepi évet kezd a január 3-án a MOM Kulturális Központban, hiszen 2012-ben lesz az együttes 5 éves. 

 “Öt év ugyan nem túl nagy idő egy zenekar életében, de elindulásunkkor nem gondoltuk, hogy ennyi ideig együtt lehet tartani egy ilyen sokszínű, sokszereplős produkciót” - mondta Farkas Róbert, a Budapest Bár vezetője, aki elárulta, a jubileumi évük kiemelt eseményei és produktumai nemcsak a zenéről, a régi dalok feltámasztásáról szólnak majd, hanem az általuk legfontosabbnak tartott értékekről: a közös munka, a közösség, az együttműködés és az alkotás öröméről. “Tervezzük egy könyv kiadását, egy dokumentumfilm elkészítését és természetesen néhány különleges koncert is emlékezetessé teszi majd a jubileumi évet” – mondta Robi.
 

De addig is december 27-én egy igazi táncos-bulis koncerttel zárják az évet a New Orleans Music Clubban, ahol valódi lokál hangulat várja a nagyérdeműt, akár a táncos lábúakat is, hiszen itt hely is és alkalom is lesz a táncolásra.
 

Az új évet pedig január 3-án a MOM Kulturális Központban, a Hoppá! című koncertszínházuk előadásával kezdik, amelyet nemrég mutattak be nagy sikerrel. A színpadon egy elképzelt budapesti tér épül fel a hatvanas évekből, ahol a piacos árusok bódéi mellett egy vendéglő kerthelyisége látszik. Az előadás ideje nagyjából egy napot mesél el. Éjféltől másnap éjszakáig követhetjük nyomon a piactér és a vendéglő életét, ahol minden szereplő dalra fakad, miközben szürreális képekben mutatkozik meg a hatvanas évek hangulata.

A zenészek és énekesek elképzelt karaktereket, a piactér furcsa figuráit, árusait, vendégeit személyesítik meg: Kiss Tibiből kolbászsütő, Ferenczi Györgyből vendéglőtulajdonos, Lovasi Andrásból messziről érkezett vidéki vendég válik. A zenés őrület főszereplője a zenekar, akik egyre bravúrosabban húzzák a talpalá valót, amíg a végül megnyílik a Pokolbár kapuja, és pokolbéli táncba torkollik a piactéri nap. Az előadást a Karzat Színházzal közösen hozták létre, Pál Kálmán rendezésében.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2295 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x