Színdarab készült a Biff evangéliumából
Címlap / Kultúra / Színdarab készült a Biff evangéliumából

>

Színdarab készült a Biff evangéliumából

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Egyedülálló sikert ért el a Spirit Színház. A világon először és utoljára kapta meg a társulat Christopher Moore Biff evangéliuma című kultuszkönyvének a színpadi előadásjogát hat hónapig. A Haverom a messiás című adaptáció december 31-én tartott ősbemutatót június végéig további 24 előadás követi még. 

„Egy több mint 500 oldalas könyvből csináltunk Perczel Enikő dramaturggal egy 85 oldalas szövegkönyvet. Tehát sok mindent kénytelenek voltunk kihagyni. Úgy fogalmaztam meg magunknak, hogy le kellett rágnunk a jobb kezünket ahhoz, hogy legalább a bal megmaradjon. Viszont a könyvből áradó szabadság és szeretet mindenképpen látható és érezhető lesz az előadások során. A könyv rajongóit így azzal tudom biztatni, hogy bár sok rész kimarad - akár kedvenc részek is -, de a lényeg, a pofátlanság és a végtelen naivitás furcsa elegye megmarad” - mondta Makranczi Zalán, a színdarab rendezője.

Christopher Moore Biff evangéliuma című regénye mindmáig alapvetésnek számít a humor és szatíra kedvelői közt. A kötetet többször újra kellett nyomni (legutóbb decemberben), mert mindig hamar elfogy, miközben újabb területeket és olvasói köröket hódít meg. Például mára van olyan gimnázium is, ahol már kötelező olvasmány. A Spirit Színház színdarabja így nem csak megkerülhetetlen látnivaló mindenkinek, aki imádja a regényt, hanem igazi különlegesség is, hiszen a világon sehol másutt nem készült belőle színházi adaptáció, és a jövőben már nem is fog.


Az előadás jelenleg publikus időpontjai:

2012. 02. 09. 19:00 @ Millenáris Fogadó Padlás
2012. 02. 15. 19:00 @ Millenáris Fogadó Padlás


A további dátumokról a színdarab Facebook-oldalán lehet majd tájékozódni. Vidéki bemutatók is várhatóak.

http://www.facebook.com/biffszinpadon
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3539 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x