Cavalero: ember és ló egysége
Címlap / Kultúra / Cavalero: ember és ló egysége

>

Cavalero: ember és ló egysége

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-25

A zenés, akrobatikus lovas műsorok egyik legkülönlegesebb szenzációja, a Dél-Franciaorszából származó, spanyol lovasiskola hagyományain alapuló Cavalero produkció 2012. április 21-én és 22-én Budapesten, a Papp László Sportarénában vendégszerepel. A lovas szenvedély és szeretet, ember és ló páratlan egysége elevenedik meg a 90 perces műsor során 60 lenyűgöző ló és 30 lovasának kreatív művészi előadásában. 

Dél-Franciaországból származó CAVALERO Produkció különleges tréning technikákat alkalmaz a lovak képzésénél, betanításánál. A 60 elképesztően csodálatos teremtmény mindegyike főszereplő, fókuszban az ember és ló egysége áll páratlanul művészi megjelenítésben.


A produkció művészeti vezetője és lovasa Robin Hasta Luego, felesége Audrey Hasta Luego, illetve a társulat 30 lovas artistája a szabad idomítás technikájával, hangokkal és mutogatással vezetik rá ezeket a csodálatos teremtményeket a különféle lélegzetelállító mutatványok elvégzésére. A CALAVERO produkcióban egyszerre ötvöződik a voltizs, a díjlovaglás és a különféle kaszkadőr technikák sajátos művészi formában.

A Cavalero egy szenvedéllyel és szeretettel teli álomutazás, ami a ló gyönyörű történetét mutatja be a lovasművészet, az akrobatika, a tánc és a zene legjobbjaival kiteljesedve. A alkotóknak a lovak iránti rajongása vezetett a merőben új szemlélethez, amely meghatározza a Cavalero üzenetét: az elképzelés szerint a lovas helyett maga a ló, ez az önmagában is csodálatra méltó élőlény kerül a produkció rivaldafényébe, és az emberi közreműködők is ennek a nemes célnak rendelik alá saját szerepüket. Ezek a különleges teremtmények nem az emberi hatalom eszközei többé, hanem a természet csodái és az ember barátai. A Cavalero  nem pusztán cirkuszi mutatvány, hanem himnusz, amely ezeknek a lényeknek az erejét, nemességét, szépségét és az emberrel kötött örök szövetségét dicséri; a Cavalero utazás a művészetekben, történelemben, évezredeken, kultúrákon és civilizációkon át.Az előadás során döbbenetes önuralommal és nemes tartással táncoló lovak, lovas akrobaták, táncosok és lélegzet-elállító attrakciók, mutatványok elevenítik fel ezt a különleges kapcsolatot.
A szépség, elegancia és erő tökéletes harmóniája varázsolja el a nézőket a legifjabbaktól az idősebbekik, így a Cavalero felejthetetlen és kihagyhatatlan élményt nyújt valamennyi korosztály számára.

A CAVALERO története
A Cavalero társulat lovas művészei és lovainak jórésze a dél-franciaországi Nimes városkából származik, amelynek lovas hagyományai az ókori római időkig nyúlnak vissza. A várost a térségben őshonos Camergue lovak és a hozzájuk kapcsolódó leginkább spanyol tenyésztési – és lovaglási hagyományok tették világszerte ismertté. A vízen vágtázó lovak képe a régió gazdag lovas történelmének védjegyévé vált.


Az első előadások szabadtéren, egy történelmi várrom előtt zajlottak, és ez a patinás kulissza alapvetően meghatározta és egyedivé tette a produkció hangulatát. Az alkotók később olyan utaztatható produkciót hoztak létre, amely a technika segítségével a világ bármely nagy befogadó képességű szórakoztató központjában élethűen eleveníti meg az első nimes-i előadás hangulatát.


Ízelítőül nézd meg ezt a videót
>>
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3826 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x