Márciusban ismét Kézműves Magyar Ízek Vására
Címlap / Kultúra / Márciusban ismét Kézműves Magyar Ízek Vására

>

Márciusban ismét Kézműves Magyar Ízek Vására

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Különleges ízutazásra várnak mindenkit március 9. és 11. között a 3. Kézműves Magyar Ízek Vására szervezői. A vásáron fellelhető 5000 ízt most ugyanis régiókra bontva mutatják be. Így akár fél nap alatt végigkóstolhatjuk a magyar és a határon túli magyar ízeket és eljuthatunk a szatmári szilvától a szegedi paprikáig. 

A szervezők folyamatos színpadi főzőshow-val is készülnek, ahonnan ötleteket is meríthetünk egy-egy hétvégi menühöz. A vásár belépője teljes egészében levásárolható a Kézműves Magyar Ízek Márkaboltban.


Egy éves lett a Kézműves Magyar Ízek Vására kezdeményezés, amely eddig közel 130 magyar termelőnek adott lehetőséget, hogy megismertesse magát a magyar vásárlókkal. Március 9-11. között újra benépesedik a budapesti Millenáris B épülete, ahol a több mint 5 000 ízt most nem ízkategóriánként, hanem Magyarország és a határon túli magyar régiók szerint csoportosítják: Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország, Közép-Magyarország, Észak-Alföld, Nyugat-Dunántúl, Kárpátalja, Erdély, Délvidék és a Felvidék. A vásárlók így együtt kóstolhatják például a bükki kézműves sajtot a szilvásváradi füstölt pisztránggal.


A vásár tapasztalatai megmutatták: a vásárlók szeretik tudni, hogy pontosan kitől származik, mit tartalmaz és hogyan készül a megvásárolt áru. A szervezők szerint a vásárnak az a különlegessége, hogy sokkal szorosabb kapcsolatot hoz létre a termelők és a vásárlók között. A rendezvények forgalma mindemellett eléri egy közepes szupermarket napi forgalmát is: a háromnapos vásárokon ugyanis átlagosan napi 25 millió Ft-ért vásároltak 100%-ban magyar termékeket.„Megvalósultak a kitűzött céljaink, hiszen a magyar termelők úgy tudnak részt venni ezen a vásáron, hogy ezért semmilyen részvételi díjat vagy standpénzt nem kell fizetniük. Ugyanakkor komoly bevételhez és vásárlói bázishoz jutnak. Nem állunk meg itt, már a regionális üzleteink koncepcióján dolgozunk”
– jelentette ki Pap Krisztián, a Kézműves Magyar Ízek Kft. cégvezetője.


A 2011. év elején bejelentett kezdeményezés már két sikeres Vásárral is büszkélkedhet, s népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, hogy ez idáig a 30 ezer vásárló összesen 150 millió forinttal segítette a magyar termelőket. A vásár termelőjét minden alkalommal a közönség választotta meg, 2011 őszén pedig megszületett Magyarország kedvenc ízkosara is a vásáron árusított ízkategóriák győzteseiből.


A 3. Kézműves Magyar Ízek Vásár fővédnöke idén márciusban Schmittné Makray Katalin, szakmai védnöke Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter, a vásár háziasszonya pedig Borbás Marcsi szerkesztő, műsorvezető lesz. Az egy éve változatlan 1900 forintos jegy árát teljes egészében le lehet majd vásárolni Kézműves Magyar Ízek Márkaboltjában (1033 Budapest Szőlőkert út 4/B).

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3986 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x