Közös játék, gondolkodás és színház a Kerekasztallal
Címlap / Kultúra / Közös játék, gondolkodás és színház a Kerekasztallal

>

Közös játék, gondolkodás és színház a Kerekasztallal

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ idén ünnepli huszadik születésnapját. Gyerekeknek kínálnak színházi élményt, melynek kapcsán fontos társadalmi, emberi problémákon gondolkodhatnak, vitázhatnak. A módszer a teljesítményt számonkéréssel mérő oktatási rendszer mellett a gyerekek kreativitását, problémamegoldó képességét, konfliktuskezelését és kommunikációs képességét is fejleszti. 

A lexikális tudás alapú, a teljesítményt számonkéréssel mérő oktatási rendszer mellett a gyerekek kreativitását, problémamegoldó képességét, konfliktuskezelését és kommunikációs képességét is fejleszti a TIE (Theater In Education). A TIE egy olyan módszer, amely a drámapedagógia eszközeit használva, színházi helyzetben vet fel a célzott korosztály számára aktuális problémát, és közös gondolkodás, beszélgetés, játék keretében ad lehetőséget a feldolgozásra, illetve a gyerekek saját véleményének kialakulására.
A színházi élmény hozzásegíti a résztvevőket a probléma érzelmi átéléséhez, a közös játék, gondolkodás, pedig személyessé teszi az élményt.
A gyerekek és fiatalok mentális és érzelmi fejlődéséhez egy-egy ilyen átélt élmény nagyban hozzájárul.  
A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ immár 20 éve nyújt ilyen élményeket iskolai osztályoknak. Ezt a módszert ők kezdték Magyarországon alkalmazni először. Eddigi tevékenységükre számos szakmai visszaigazolást kaptak, de most érzik úgy, hogy a szélesebb nyilvánosságot is szeretnék megcélozni annak érdekében, hogy rendkívül fontos nevelési tevékenységüket folytathassák.A Kerekasztal Színházi Nevelési Központ idén ünnepli huszadik születésnapját. 1992 óta évente 120-150 osztálynak kínálnak színházi élményt, és hozzá kapcsolódóan lehetőséget arra, hogy fontos társadalmi, emberi problémákon gondolkodjanak, vitázzanak, színházi keretben cselekedjenek. Mindezt a gyerekek számára ingyenesen tesszik, az anyagi feltételeket szakmai partnereinkkel előteremtve hozzá. Most pedig egy rendhagyó színházi játékkal ünneplik az elmúlt két évtizedet.

Csontketrec című színházi nevelési előadásukat külön erre az alkalomra adaptálták, hogy a meghívott közéleti szereplők és szakmai vendégek résztvevőként tapasztalják meg azt, hogy mit kínál a színházi nevelés a gyerekeknek. A vendégek tehát – ahogyan a hétköznapokban a gyerekek és fiatalok – nemcsak nézők, hanem gondolkodótársak is lesznek a program során.
A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a jelenlegi borús helyzetben felhívják a közvélemény figyelmét erre a területre és a társulat munkájára.

Kerek húsz esztendő…
Időpont: 2012. március 9. 14 óra
Helyszín:  Marczibányi Téri Művelődési Központ, 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/a

Részletes program:
13.45 Érkezés
14.00 Csontketrec c. színházi nevelési foglalkozás felnőttekre adaptálva a vendégek részvételével
15.30 Kávé/frissítők
15.45 Beszélgetés az élményről, a színházi nevelésről, a Kerekasztalról
16.15 Búcsúzás

További információkat talál rólunk a honlapunkon: www.kerekasztalszinhaz.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2487 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x