Rém hangosan és irtó közel
hirdetés
Címlap / Kultúra / Rém hangosan és irtó közel

>

Rém hangosan és irtó közel

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-26

A kilencéves Oskar Schell titkos küldetésre indul, melynek során végigjárja New York öt kerületét. Célja, hogy megtalálja azt a zárat, amelybe beleillik az a rejtélyes kulcs, ami a szeptember 11-én a World Trade Centerben meghalt édesapjáé volt. A látszólag lehetetlen feladatra vállalkozó Oskar számtalan túlélővel kerül kapcsolatba kalandos, megindító és végül megnyugvást hozó utazása során. Egy történet, ami nem szeptember 11-ről szól, hanem minden egyes utána következő napról... 


Rendezvénynaptár
Mit tegyen az ember, ha kilencéves, és 2001. szeptember 11-e óta nem látta az apját? Ha nincs más fogódzója, csak a régi holmik, és az üzenetrögzítő magnószalagja apja utolsó telefonhívásaival, amit el kell rejtenie az anyja elől? Mit tegyen, ha talál egy titokzatos borítékot az apja szekrényében, amelyben csak egy kulcs lapul, és a papíron egyetlen szó: Black?

Viszonylag egyszerű: fel kell keresni az összes Black nevű embert New Yorkban, és megtudakolni, hogy milyen zárat nyit a kulcs. Ami 216 lakáscím. Vagy megkeresni a zárat, bár minden 2777-ik másodpercben egy újabb zár születik New Yorkban. Kissé bonyolítja a dolgot, hogy hősünk betegesen retteg a tömegközlekedéstől, ezért mindenhova gyalog megy.

És persze számos más megválaszolandó kérdés akad. Vajon szerelmes lesz-e még egyszer a mama? Ki a titokzatos bérlő, aki beköltözött a nagyihoz? Mit rejt a magnószalag, amin a papa utolsó üzenetei vannak?

Erre ad választ Jonathan Safran Foer, a világsikert aratott "Minden vilángol" írójának új, több nemzedéken átívelő családtörténete. Egy megrendítő regény, egy elképesztő intelligenciájú és képzelőerejű kisfiú odisszeiája, aki a World Trade Center összeomlásakor eltűnt papáját keresi. A regény nyelvezete, hangulata okán is igazi csemege nemcsak az irodalmi különlegességek kedvelőinek, hanem azoknak is, akiket megérint a napjaink kuszaságában felnövekvő gyermekek, az érzelmek útvesztőjében kiutat kereső emberek, családok harmóniára törekvése, élni akarása, boldogságkeresése.

A New York Times bestsellere, az Év Legjobb Könyve – a Los Angeles Times, a Washington Post Book World, a Chicago Tribune, a St. Louis Post-Dispatch és a Rocky Mountain News szerint. 

Jonathan Safran Foer már első, Minden vilángol című, nagy sikerű könyvével generációja egyik legeredetibb írójaként tűnt fel. Új regényében humorral, gyengédséggel és félelemmel vegyes tisztelettel néz szembe kortárs történelmünk traumáival.

"Lendületes, leleményes és nagyra törő... a szeptember 11-i tragédia ihlette felemelő mítosz." Boston Globe

"Foer könyvének lapjain sorra robbannak a virtuozitás, az eredetiség és a humor gránátjai." Village Voice

A szerzőről: Az 1977-ben Washingtonban született Jonathan Safran Foer a Minden vilángol és a Rém hangosan és irtó közel című regények, valamint az Eating Animals című nonfiction mű szerzője. Könyvei – melyeket 36 nyelvre fordítottak le – számos díjat nyertek. Az író a New York-i Brooklynban él.

 A könyv alapján készült, két Oscar-díjra jelölt filmet Sandra Bullock és Tom Hanks főszereplésével március 8-tól játsszák a hazai mozikban.

www.remhangosanesirtokozel.com

 
Jonathan Safran Foer: Rém hangosan és irtó közel
Cartaphilus Könyvkiadó, 2012.
 
 
[ 3267 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x