Balatoni bringás szezonnyitó szombaton
Címlap / Kultúra / Balatoni bringás szezonnyitó szombaton

>

Balatoni bringás szezonnyitó szombaton

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A hétvégén, április 28-án indul az év első igazán nagy bringás túrája, a McDonald’s BringaMánia Balatonkör. A nagyszabású biciklis eseményre az ország minden tájáról érkeznek a vállalkozó kedvű indulók, és ha a meteorológusoknak hinni lehet az időjárásra sem lesz panasz. Az előzetes regisztrációk alapján, a szervezők rekord számú résztvevőre, közel 1500 biciklisre számítanak az idén. 

Az immár hagyománynak számító Balatonkör-túrát 2000-ben – egy akkor még néhány fős baráti társaság – a Balatonkör Team indította útjára és 2011-ben került be a BringaMánia programsorozatba. A tókerülő túra felkészültségtől függetlenül valóban minden bringás igényét kielégíti, hiszen indulni lehet nagy és kis távon (206 vagy 86 kilométer), egyénileg vagy csapatban, váltóban, vezetett- vagy akár teljesítménytúrán egyaránt.


A 206 kilométeres távot (nagykör) a Balatonkör Team tagjai irányítják, és reggel 6 órától este 9 óráig, kényelmes tempóban teljesíthetnek a túra résztvevői. Az idei év újítása a teljesítménytúra bevezetése, ami lehetővé teszi az elszánt kerékpárosok gyorsabb haladását is, hiszen az indulók maguk választhatják meg haladási tempójukat és az indulás időpontját. A 86 kilométeres kiskört azoknak ajánlják, akik még nem próbálkoztak egész napos bringatúrával, de mindenképp szeretnék kipróbálni a tömeges biciklizés élményét. Ez a táv akár 2-3 fős csapatban is teljesíthető, ami ideális lehet akár baráti társaságok, családok számára is. A kiskör mellett szóló érv az is, hogy a program részét képezi egy felejthetetlen balatoni élmény, a kompút Tihanytól a szántódi révig több száz biciklistárssal közösen.

Amíg a túrázók a távot teljesítik, a Balatonkör szervezői a balatonföldvári keleti strandon (a túrák rajt és célállomása) gyermekversenyekkel, az olimpia jegyében zajló kerékpáros erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes koncertekkel várják a szórakozni vágyókat. Természetesen a kisebbek számára is lesz az erőnlétüknek megfelelő bringatúra, a délelőtti, Balatonföldvár útjain vezetett „köröcske”, igazi kisgyermekes családi program.A túráról bővebb információt a következő oldalakon olvashat: www.bringamania.hu.

A szervezők bíznak benne, hogy idén még a tavalyi sikeres Balatonkört is sikerül felülmúlni!

Fotók: www.flickr.com/photos/noguchi/sets/72157629421279422/


Kép: sakhorn38 / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3447 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x