A Sziget a világ legnagyobb Nagyszínpadán
Címlap / Kultúra / A Sziget a világ legnagyobb Nagyszínpadán

>

A Sziget a világ legnagyobb Nagyszínpadán

Forrás: Sziget.hu
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

A jubileumi, huszadik Sziget idén először a világ legnagyobb "Nagyszínpadán" lép fel. A fesztivált a YouTube - a világ legnagyobb videomegosztó oldala - élőben fogja közvetíteni. Válogatott programját így az egész világon követni lehet majd az interneten keresztül - akár mobiltelefonról is - a Sziget hivatalos YouTube csatornáján. Ez az első rendezvény, amelyet a YouTube élőben közvetít Magyarországról. 

Az élő közvetítés a Sziget 1. napján, augusztus 8-án indul a fesztivál hivatalos YouTube csatornáján, a youtube.com/szigetofficial oldalon. A Nagyszínpad, az OTP Bank Világzenei Party Nagyszínpad és az A38 Színpad műsorából összeállított élő közvetítés a fesztivál végéig minden nap délután 3 órától késő éjszakáig lesz látható, olyan sztárokkal, mint a Placebo, a SUM41, a Hurts, a Deus és a Tankcsapda.

A közvetítést ismétlik, hogy fesztiválról a más időzónákban élők se maradjanak le. A koncertek legjobb pillanatai pedig a fesztivál után még további 3 hónapig megtekinthetőek lesznek annak YouTube csatornáján.

„Az, hogy élőben közvetítjük a Szigetet, a még csak néhány hónapos magyar YouTube történetének eddigi legfontosabb pillanata, egy Európában már ikonikusnak számító magyar fesztivált nézhet így az egész világ” – foglalta össze a kezdeményezés jelentőségét Bíró Pál, a Google Magyarország YouTube-ért felelős szakembere. „A Szigetet idén januárban – a fesztiválszakma legnagyobb elismeréseként – Európa Legjobb Nagyfesztiváljának választották, mi pedig nagyon büszkék vagyunk arra, hogy az ide látogatók mellett Magyarországról és a világ minden pontjáról bárki élőben követheti annak színes és színvonalas programjait. Bízunk benne, hogy még számos hasonlóan izgalmas eseménynek és videónak adhat otthont a jövőben a Magyarországra hangolt YouTube.”


A Sziget – mely idén már 20. alkalommal nyitja meg kapuit – 1993-ban indult útjára. Mára Magyarország elsőszámú turisztikai attrakciójává, hivatalosan is Európa legjobb nagyfesztiváljává vált. A „Sziget” ma már nemcsak hazánkban bír többletjelentéssel, de az egyik legismertebb magyar szóvá vált az egész világon. Több korosztály meghatározó generációs élménye, milliónyi magyar és külföldi fiatal szerzett itt életre szóló emlékeket. „Megtiszteltetés számunkra, hogy a YouTube beválasztott minket azon fesztiválok közé, ahonnan élő közvetítést ad. Ez kiváló lehetőség arra, hogy akik nem tudnak személyesen jelen lenni a fesztiválon, azok is nyomon követhessék a színpadok programját a világ minden tájáról. Reméljük, hogy ezáltal kedvet kapnak, hogy jövőre már személyesen is ellátogassanak hozzánk” – összegezte várakozásait Gerendai Károly, a Sziget alapító-fő szervezője.

A YouTube a világ legrangosabb fesztiváljait közvetíti, az internetezők élőben követhették többek között a belga Tomorrowland-et, a spanyol Sonar-t és az amerikai Coachella-t is. A fesztiválok mellett koncerteknek is helyt ad az oldal, a 2011-es Coldplay koncertet például a YouTube-on keresztül 19 millióan néztek élőben.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2436 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x