Bringatúrák programokkal 4 országon keresztül
Címlap / Kultúra / Bringatúrák programokkal 4 országon keresztül

>

Bringatúrák programokkal 4 országon keresztül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-11-30

Négy ország 44 kerékpárútvonalának 160 egyedülálló kirándulási és mintegy 60 kulturális programjavaslatát teszi elérhetővé a most elindult www.tourcentrope.eu új, turisztikai információs portál a kerekpározás magyar szerelmesei számára is. A Centrope régió, azaz Kelet-Ausztria, Nyugat-Szlovákia, Nyugat-Magyarország és Dél-Csehország kerékpáros útvonalait bemutató oldalon megtalálhatók a régió legérdekesebb helyszíneit összekötő nemzetközi kerékpárútvonalak jellemzői, és mindazok a látnivalók, ahova bringánk nyergébe pattanva a felfedezés, a gasztronómia, a kultúra, a szórakozás vagy a sportolás öröméért tekerhetünk el. 

Már annyiszor bejárta kedvenc kerékpárútvonalait, hogy szinte fejből ismeri őket? A www.tourcentrope.eu új turisztikai portál mostantól olyan friss információkat kínál és olyan, eddig ismeretlen kerékpárútvonalakat mutat be, amelyek elvezetik Önt a szomszédos országok régióiba is. Hagyjuk tehát hátra az autónkat és fedezzük fel a régiót kerékpáron az Európai Mobilitási Hét folyamán, a szlovák Centrope Ház által létrehozott új információs portál tippjei alapján!


Néhány, a magyar bringások számára is könnyen elérhető útvonal kedvcsinálóul:


Győr – Medve

A Győrt Szlovákiával összekötő, minimális szintkülönbségű könnyű útvonal a Duna menti ártéri erdőkre jellemző, számtalan elbűvölő természeti tájképet nyújt. Győrben indul a Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál, ahol leválik az Eurovelo 6 kerékpárút magyar ágáról. Onnét a Mosoni-Duna bal oldali partján Vének kisközségig vezet. Az útvonal ezután Nagybajcs falu mellett halad el és elvezet a medvei határátkelőhöz, ahol a hídon áthaladva Szlovákia területén folytatódik és csatlakozik az Eurovelo 6 kerékpárút szlovákiai ágához.

Kőszeg

Kőszeg az Alpokalján, közvetlenül a magyar-osztrák határon fekvő város. A települést alpokaljai kis ékszerdoboznak is nevezik. Kerékpáron az út Szombathelyről Kőszegre 78 percig tart. Főterei és keskeny utcácskái feledhetetlen élményt nyújtanak. A város a bortermelésnek köszönhetően is ismert. Az említett városok között nincs kiépítve kerékpárútvonal, azonban a közút kerékpárturizmusra is alkalmas. Az egész útvonal lényegében apró dombos, sík vidéken vezet keresztül.

Északi Duna menti kerékpárút
Az Eurovelo 6 – Duna menti kerékpárút egy része összeköti Budapestet Béccsel. Jellemzően sík, szintkülönbség nélküli mezőgazdasági tájon halad át. Az útvonal a teljes szakaszon mindkét irányban jól láthatóan Eurovelo 6 - Duna menti kerékpárútként van kijelölve. Az útvonal idegenforgalmilag jelentős helyszínei közé a nagy termálfürdővel, jelentős régi várral és kellemes városközponttal rendelkező Mosonmagyaróvár tartozik. Az útvonal az osztrák kerékpárútvonalakról is könnyen hozzáférhető a nickelsdorfi csatlakozáson keresztül. Az említett csatlakozás útvonala a határtól egész Hegyeshalomig új, minőségi, önálló kerékpárúton vezet, onnét pedig egy kevésbé forgalmas úton az Eurovelo 6 útvonalig.


További tippek és kerékpárútvonalak a www.tourcentrope.eu portálon.

A Centrope Régióról:
Az Európa szívében fekvő Centrope-régió az Unió egyik legdinamikusabb, nemzeteket átfogó területe. A Centrope-régió, mint az egyik legfiatalabb, határokat átlépő európai régió az Európai Unió régi és új tagállamai között, 2003 óta létezik. A régió speciális földrajzi helyzettel rendelkezik: négy tagállam határrégióját öleli fel, melyek a „vasfüggöny” 1989-es lehullásával, az EU keleti kibővítésével 2004 májusában és a schengeni egyezmény következményeként, 2007 decemberében megszüntetett határellenőrzések révén ma már egy határokat átlépő, központi térséggé alakulhatott át. Ezen kívül, a régióban, Európa-szerte is egyedülálló közelségben, alig 50 kilóméterre egymástól, két főváros - Bécs és Pozsony – is található megannyi érdekességet és nevezetességet nyújtva a régiót kerékpáron felfedezni vágyók számára.


Kép: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2768 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x