Csendes léptekkel az olvasók szívéhez
Címlap / Kultúra / Csendes léptekkel az olvasók szívéhez

>

Csendes léptekkel az olvasók szívéhez

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-06

Vernyik Alexandra neve ismerősen csenghet az online fantasy rajongóinak. Az ifjú írónővel első regényének megjelenése kapcsán beszélgettünk.  

Mesélnél arról, hogy is kezdődött nálad az írás?
12 voltam, amikor tesómmal csak úgy szórakozásból nekiálltunk írni egy történetet. A címe Poszeidón, a hős volt. Aztán a középiskoláig meg sem fordult a fejemben, hogy írni kezdjek. Szerencsére olyan barátokat sikerült találnom, akik ugyanolyan gondolkodásmóddal rendelkeztek, mint én. Na, és persze Harry Potter fanok voltak. Aztán mikor a moziban az akkori legjobb barátnőmmel megnéztük a HP 5. részét, elkezdtünk  fiction-öket írni. amiben mi voltunk a főszereplők. Összehoztunk egy komplett könyvet, aztán jött, hogy írok egy sajátot. Ennek már 6 éve lassan. Azóta is töretlen a lelkesedésem az írás terén.

Kit tekintesz példaképednek?
Konkrétan nincs példaképem, mert nem olvasok olyasmit, ami akkora hatással lenne rám. De ha meg kellene nevezni valakit, az Szurovecz Kitti lenne. A miértet most nem tudnám megfogalmazni.

Honnan meríted az ihletet?

Sokat olvasok, ami főként inspirál, valamint a zene. De van, hogy egy-egy filmbeli pillanat, vagy az utcán lévő párbeszédek ihletnek meg.

Milyen volt, amikor megtudtad, hogy kiadják a könyvedet? Mit csináltál, hogy fogadtad?
Először el sem hittem. Perceken keresztül olvastam az e-mailt, és képtelen voltam felfogni. Az első, amit csináltam, az az volt, hogy amint megláttam a húgomat, visítva a nyakába borultam, és elbőgtem magam. Egyébként nagyon örültem neki.
 
Mit lehet tudni a terveidről?

Természetesen, mint minden írónak, hogy ismert legyek, és sok olyan könyvet adhassak ki a kezem közül, amire büszke lehetek. Sok-sok történet van a fejemben, amit szeretnék még megírni, kiadóknak elküldeni. Ez a tervem jelen pillanatban.Valami apró kulisszatitok a következő regényedből?

Tündérszerű lényekről írok, akiket Ragyogóknak hívnak. Az ősi történetek szerint isteni teremtmények, akik nem létesíthetnek kapcsolatot halandókkal. Van egy lány, akinek a családja halála után menekülnie kell, így a félvér nagybátyjánál él lassan 3 éve. Szerelmes lesz, de a múlt kísértetei nem engedik, hogy igazán boldog legyen. Sok kalandot, izgalmat, és ezúttal kevés romantikát tervezek belevinni. Szeretném megfogni a történet sötétebb oldalát, mert az olvasóimról tudom, hogy ezt szeretik. Kulisszatitokként még annyit, hogy nagyon sok titok és körömrágós pillanat lesz benne.


Az interjút készítette: Széles László Gábor

A Csendes léptek c. kötet bemutatója 2012. október 3-án lesz. További információ Vernyik Alexandra Facebook-oldalán >>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2584 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x