Peet Project lemezbemutató a New Orleans Clubban
Címlap / Kultúra / Peet Project lemezbemutató a New Orleans Clubban

>

Peet Project lemezbemutató a New Orleans Clubban

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A Peet Project a hazai zenei élet legaktívabb, immár nemzetközileg is elismert jazz-pop formációja. Fiatalos, dinamikus és könnyen befogadható zenéjük különlegessége, hogy a funky és pop alapokra építkező, jazz-es stílusjegyekkel fűszerezett kompozíciókban a hegedű a hagyományos szólóhangszerekkel egyenrangú szerepet kap. Harmadik, Overseas című nagylemezüket április 5-én mutatják be a New Orleans Clubban. 

A Ferencz Péter (Peet) hegedűs, zeneszerző és zenei producer vezette, huszonéves fiatalokból álló zenekar 2009-ben elnyerte a Jazzy Rádió dalversenyének fődíját. 2010-ben jelent meg első lemezük (Pink Spirit), amelyet 2011 novemberében a Turn You On című második album követett, vendégművészként a hazai könnyűzenei élet neves előadóit – Pély Barnabás és Romhányi Áron (United), Gájer Bálint (Group and Swing, The Voice), Nagy Laci (Gitano) – is felvonultatva. 2012-ben a Peet Project dalait közel kétezer alkalommal játszották amerikai és nyugat-európai smooth jazz rádióadók, s ezzel a csapat a műfaj nemzetközi térképére is felkerült.


E sikerek eredményeként a zenekar 2013 áprilisában a floridai Seabreeze Jazz fesztiválon, ősszel pedig a legjobb USA-beli jazz fesztiválnak szavazott Catalina Island JazzTrax fesztiválon léphet fel a műfaj legnagyobbjainak – Brian Culbertson, Kirk Whalum,Tower of Power, Fourplay – társaságában.

A zenekar repertoárja a dallamos és lendületes saját szerzemények mellett egyedi megszólalású és hangszerelésű feldolgozásokat is tartalmaz. A csapat neve jól ismert a hazai klubéletben, hiszen a fiúk tucatnyi teltházas koncertet tudhatnak maguk mögött, budapesti és vidéki helyszíneken egyaránt.


A Peet Project április elején – még a hivatalos nemzetközi megjelenés és a floridai fesztiválfellépés előtt – bemutatja harmadik, Overseas című nagylemezét a hazai közönségnek. A zenekar április 5-én este 9 órától várja a budapesti New Orleans Clubban az igényes könnyűzene iránt érdeklődőket egy kiváló hangulatú lemezbemutató koncertre.


www.peetproject.com
www.facebook.com/peetproject
www.youtube.com/peetprojectvideo

New Orleans Club
1066 Budapest, Lovag u. 5.
Kapunyitás, vacsora: 19.00
Asztalfoglalás ajánlott!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2846 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x