Képregénnyel tanulj németül!
Címlap / Kultúra / Képregénnyel tanulj németül!

>

Képregénnyel tanulj németül!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-06-03

Nehéz a német? Tanulj szórakozva, képregényből - sokkal könnyebb lesz! oldal - 50 képregény - 40 Comicstrip - 150 karikatúra - egy rakat rejtvény és rengeteg vicc - mindez olyan nagynevű grafikusoktól, mint Endrődi István, Marabu, Sajdik Ferenc, Balázs-Piri Balázs, Dluhopolszky László, Jelenszky László, Kaján Tibor, Lehoczki Károly, Várnai György és még sokan mások. 

Van egy barátom, Szalay Kristóf, aki gyerekkorától filmeket rendez, kedvenc stílusa a horror, de emellett fanatikus képregény-gyűjtő és kizárólag azért tanult meg hollandul, mert eredetiben akarta olvasi a holland képregényeket. Eredetileg német tanár és most egy világon soha, sehol nem létező ötlettel rukkolt elő! Olyan német tankönyvet adott ki, ami éppen olyan, mint egy viccújság. Tele van képregényekkel, humorral – így sokkal könnyebb lesz megtanulni németül!

Erre -többek között - a Kretén magazin rajzoló gárdája a garancia!

A könyv paraméterei: 200 oldal - 50 képregény – 40 Comicstrip – 150 karikatúra – egy rakat rejtvény és rengeteg vicc! A német tanulás még sosem volt ennyire szórakoztató. A képregényeket többek közt olyan nagynevű grafikusok rajzolták, mint Endrődi István, Marabu, Sajdik Ferenc, Balázs-Piri Balázs, Dluhopolszky László, Jelenszky László,Kaján Tibor, Lehoczki Károly, Várnai György, és még sokan mások. Ez má sokk??

További információ: www.deutschmitcomics.comA tankönyvről

Ez a német nyelvkönyv kifejezetten a képregényre (azaz a beszélt nyelvre) helyezi a hangsúlyt, fejezetei teljes egészében képregényekre, karikatúrákra, rejtvényekre és viccekre épülnek. A könyv a nyelvtanról áthelyezi a hangsúlyt a szókincsre és a szavak, kifejezések tanulására, de a nyelvtanilag fontosabb szerkezetek helyet kapnak a képregény szövegeiben.

A tankönyv elsődleges célja

A diákoknak legyen szókincse az alapvető 21 társalgási témában és gondolataikat ezekben ki tudják fejezni. A legtöbb nyelvvizsga ma már a szövegértésre helyezi a hangsúlyt, még középfokon is elég sok nyelvtani téma felismerés-szintű tudása.
A három könyvben minden olyan szó és kifejezés valamint témakör megtalálható, ami az érettségihez és nyelvvizsgához szükséges.


A három kötet végére a tanulók 21 témában tudnak önálló véleményt kifejteni.
A tankönyv szókincse és felépítése nem tér el a többi nyelvkönyvétől. A különbség csupán annyi, hogy ez a könyv mindent szórakoztatva és viccesen tálal.

Célcsoport

Alapvetően mindenkinek, aki szeretne szórakozva németül tanulni. Ideális lehet a 13 év feletti fiataloknak, gimnazistáknak, illetve a gyermeklelkületű felnőtteknek. De újrakezdőknek is jó választás, hiszen ötvözi a piacon kapható tematikus szókincs és nyelvtan könyveket.

A könyv felépítése
Háromrészes tankönyvsorozat, 3-szor 7 téma könyvenként. Egy témához 250-300 szó.
Minden témához az adott szókincset tartalmazó vicces, több oldalas képregények. Az egyes témák különböző képregény-stílusban kerülnek tálalásra, a japán mangától a belga vonalig.


Zemlényi-Kovács Zoltán
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 7204 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x