Finy Petra: Szárnyak és paták
Címlap / Kultúra / Finy Petra: Szárnyak és paták

>

Finy Petra: Szárnyak és paták

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-29

A Szárnyak és paták a mese nyelvén fogalmazza meg, mit jelent cukorbetegnek lenni, miközben arra is rávilágít, hogy az állandó kontroll és figyelem mellett marad még bőven erő a rosszaságra, a kalandra, és a teljes értékű életre is. 

Aránytalanul apró szárnyai miatt úgy tűnik, hogy Pego soha nem lesz képes szárnyalni.  Ám ez a kis pegaur sosem adja fel a küzdelmet!

A pegaurok csodás mesebeli lények, akik egyszerre  pegazusok és kentaurok, és felettünk, a felhők világában élnek. Ám egy nap Pego a mélybe zuhan, le az emberek közé.  Vajon valóra válhat az álma és visszarepülhet a sajátjai közé?

A Szárnyak és paták két különleges testvérpár története. Míg a bajba jutott Pegóért és nővéréért izgulunk, megismerjük Glút, a 8 éves kisfiút, aki máris fantasztikus feltaláló, és mellesleg cukorbeteg. És hogy a kaland teljes legyen, csatlakozik hozzájuk vagány nővére is, Glenda. A testvérek megmutatják, hogy kitartással és a barátság erejével még a lehetetlennek tűnő feladatok is megoldhatók.


A Szárnyak és paták a mese nyelvén fogalmazza meg, mit jelent cukorbetegnek lenni, miközben arra is rávilágít, hogy az állandó kontroll és figyelem mellett marad még bőven erő a rosszaságra, a kalandra, és a teljes értékű életre is. Ez a könyv nem pusztán egy gyönyörűen megírt és illusztrált, vidám történet gyerekhősökről, testvéri szeretetről és odafigyelésről, hanem észrevétlen segítség azoknak, akiknek cukorbeteg családtagjuk van, vagy ők maguk cukorbetegek.

Illusztrátor: Herbszt László

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Kolibri Kiadó közösen életre hívott mesekönyve 2013 áprilisában debütál a Nemzetközi Könyvfesztiválon.
Életkor: 5+


Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország egyik   legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen  küzdő, nonprofit szervezete. 2005 óta több tízezer emberhez ért el vércukorszint-, vérnyomás- és koleszterinszint-  méréseivel.

Az alapítvány felállított egy több mint 500 gyógyszertárból álló, országos patikahálózatot, amelynek tagjai más szűrések mellett vércukormérést végeznek, és 2012-től évente kétszer különböző akciókkal rendezik meg a Cseppont Patikahét elnevezésű programot.

Erős Antónia Magyarország egyik legnagyobb nézettségű kereskedelmi televíziós csatornájának szerkesztő riportere, a Híradó műsorvezetője. 1995 óta 1-es típusú cukorbeteg. Az Egy Csepp Figyelem Alapítványt 2005-ben hozta létre és azóta is részt vesz az alapítványt érintő minden fontos döntés meghozatalában, a szervezet napi munkájában. A mesekönyv kiadása különösen szívügye, nem csak azért, mert a cukorbeteg gyermekek száma világszerte növekszik, hanem mert maga is két kisgyermek édesanyja.


Finy Petra az egyik legismertebb magyar gyerekkönyv-szerző, két kislány és tizennégy könyv anyukája. Sokféle korosztálynak ír, változatos stílusban a humoros, szójátékos szövegektől az egészen lírai, komoly mesékig.  Legutóbbi könyvében, az Egy marék buborékban nagy klasszikusok, első sorban Weöres Sándor verseinek dallamára írt mese-verseit gyűjtötte össze.

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3451 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x