Harcolj könyvből - A Taijiquan titkai
Címlap / Kultúra / Harcolj könyvből - A Taijiquan titkai

>

Harcolj könyvből - A Taijiquan titkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

Taijiquan - az egészség és a harcművészetek legmagasabb szintje. E művészet megismeréséhez kap a kezébe az olvasó egy olyan nem mindennapi kézikönyvet, amelynek társszerzője Liang, az egyik legmagasabb fokozatú kínai mester. Könyve hiánypótló olvasmány a téma iránt érdeklődőknek.  

Lázas életformánk annyira elfoglalttá tesz bennünket, hogy nem érünk rá az egészségünkkel foglalkozni egészen addig, míg problémánk nem lesz vele. Szerencsénkre a modern orvostudomány sok betegségre tud már orvosságot kínálni, de sajnos még mindig vannak olyanok, amelyek gyógyíthatatlanok. Sokszor nem a betegség okát gyógyítják meg, ezért az más és más formában üti fel fejét. A taiji hatalmas áldása, hogy megerősíti és javítja a fizikai és az energetikai testet, aminek az a hatása, hogy megelőzi és meggyógyítja a betegségeket.


Természetesen könyvből - ahogy más területeknél is - a könyv elolvasása nem elég ahhoz, hogy egészségünk javuljon vagy a harcművészet mestereivé váljunk, de kiváló lehetőség azoknak akik szeretnék megismerni Taijiquan elméleti hátterét.


A taijiquan rendszeres gyakorlása révén egyenletesen tudjuk tartani az egész testben a vér és az energia keringését, miáltal megelőzhetjük a betegséget. A hagyományos kínai orvosi elmélet a megelőzésre helyezi a legnagyobb hangsúlyt: a problémát azelőtt kell megoldani, mielőtt bármiféle szimptóma jelentkezne. Ha már van valamilyen problémánk, helyreállíthatjuk az egészséget a taiji rendszeres gyakorlásával, mielőtt a betegség nagyobb károsodást okozna. Ha a betegség már kárt okozott, akkor erőteljes változtatásokat kell tennünk annak érdekében, hogy helyrehozzuk azt. Ha meggyógyult a sérülés, kiváló egészség-helyreállító gyakorlat a taiji egyenletes, lassú és egységes mozgása.

Liang Shou-Yu mester és Wu Wen Ching: 24 és 48 lépéses Taijiquan
Gyakorlati útmutató és harci alkalmazások
Lunarimpex Kiadó
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x