Vincent Van Gogh Álmai
Címlap / Kultúra / Vincent Van Gogh Álmai

>

Vincent Van Gogh Álmai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-04

Az amszterdami Beurs van Berlage falai közül elsőként Budapestre érkezett az eddigi legnagyobb, több mint 200 digitálisan felújított képet számláló, részben 3D animációban is megtekinthető “Van Gogh Álmai" Kiállítás.  

Az ünnepélyes keretek között megnyitott kiállítás díszvendége Melcher de Wind holland ötletgazda volt, aki kiemelte, Vincent Van Gogh nagy álma volt, hogy egyszer az összes képét egy helyen láthassa a közönség.


Az évtizedek alatt ezek a képek szétszóródtak, megsérültek, eltűntek, ezzel az új digitális technikával azonban Van Gogh álma valóra vált. Ennyi művét még soha nem lehetett egy helyen megtekinteni.
A Van Gogh által megálmodott világ - a digitális eljárásnak köszönhetően -  élő színekben tárul a nagyközönség elé, mely segítségével életre kelnek a művek. Ezen technikával egy új mérföldkőhöz érkezett a kultúra, új út nyílott meg a művészet kedvelői előtt.


A világhírű képek új dimenzióba emelésével egyedülálló és lenyügöző részletek bontakoznak ki a művekből. A képek olyan színvilágban tekinthetők meg, amilyennek megálmodta a festő, így a festékek eredeti színét sikerült visszaadni.
A kiállítás egy részét alkotó különleges animációkat a látogatók speciális 3D-s szemüvegek segítségével térképezhetik fel.


A technikának köszönhetően láthatóvá válik a posztimpresszionista művész játéka a fényekkel és perspektívával - miközben a képek összes apró részlete elénk tárul.
A csodálatos, élénk színekben pompázó művek és animációk, a festő saját jegyzeteivel, illetve leveleivel kiegészítve izgalmas betekintést engednek a festő különleges világába és az álmaiba.

A képek teljes tárlata 2013. május 31. – 2013. november 30. között tekinthető meg a VAM Design Centerben
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5681 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x