Sörrel koccint a magyar - Budavári Sörfesztivál
Címlap / Kultúra / Sörrel koccint a magyar - Budavári Sörfesztivál

>

Sörrel koccint a magyar - Budavári Sörfesztivál

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

A kézműves sörök pár éve robbantak be csak igazán itthon, most a nyárindító Budavári Sörfesztiválon kóstolhatjuk végig Magyarország legjobb és legkülönlegesebb söreit. 

Ahogy a kenyérnél is rögtön megérezzük, hogy egy hipermarket tömegterméke, vagy éppen egy kis pékségben készítették nagy odafigyeléssel, ugyanúgy a folyékony kenyér, a sör világában is egyre többen kezdenek nyitni a kézműves főzdék termékei felé. Idén már harmadik alkalommal nézhetünk körbe a Budavári Sörfesztiválon, ami idén először nyárindító serünnepként (június 13-16.) próbálja bebizonyítani, hogy nem kell ahhoz „sörösnek” lennünk, hogy elmerüljünk a magyar sörfőzdék színes világában.


„Az a tapasztalatunk, hogy a hazai gasztronómiai fesztiválok látogatói évről évre nyitottabbak a különleges magyar ízekre. A klasszikus márkák és az import sörök mellett egyre többen keresik a kézműves sörfőzdék termékeit. (…) A magyarországi gasztronómiai sörfogyasztás még fiatal, de jó úton halad és nagyon gyorsan fejlődik. A III. Budavári Sörfesztivál megszervezésével nem titkolt célunk a folyamat támogatása, valamint a hazai sörfőzdék és minőségi csapolt sörök népszerűsítése.” – nyilatkozott Kurucz Dániel a fesztivál egyik főszervezője.
A tervek szerint a fesztivál nem csak azoknak fog újat mutatni, akik eddig kizárólag a keletnémetek kedvenc Kőbányaiját kortyolgatta fülledt, balatoni estéken, hanem az igazi keményvonalas sörbarátoknak is, akik úgy gondolják, hogy a belga ipar remekei után már nem érhetik meglepetések. A várban felsorakozó standokon a hazai gyártók 200 fajta sört fognak mérni. Többek közt bodzás barnát, mézes-kölesest, szilvásat, és a Gyertyános Sörfőzde által kikísérletezett Elixír 18 elnevezésű, gyógynövényekből főzött keveréket, de az alma alapú ciderek is külön helyet kapnak a színes palettán.


 „Rendkívül jó lehetőségnek tartjuk, hogy a kézműves főzőmesterek is képviseltethetik magukat a Budavári Sörfesztiválon. Örülünk, hogy idén is népszerűsíthetjük a kiváló minőségű hazai kézműves söröket, és bemutathatjuk a nagyközönségnek a hosszú évek munkájával tökéletesített termékeinket. A magyarországi sörkultúra ápolása elképzelhetetlen a kicsi, családias sörelőállító-műhelyek szakértelme nélkül” – mondta Vaskó György, a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesületének elnöke.


A négynapos fesztivál fontos feladata, hogy az emberekkel megismertesse a változatos magyar és nemzetközi sörgasztronómiát, és egyúttal az országban egyre gyarapodó kisüzemi sörfőzdéknek is bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak. Azt mondják, hogy idő kell ahhoz, hogy az ember meg tudja szeretni a sört (mások szerint pedig azt megszeretni nem lehet, csak inni), viszont az biztos, hogy ebben az időszakban teljesen új fejezetet nyit, amikor az ember megkóstolja az első kézműves sörét. És, ha ráérzünk az ízére, akkor azt hol tehetnénk inkább, mint egy nyár eleji estén a Budai Várban, amikor igazi sör fanatikusok közt ízlelhetjük végig a műfaj legjobb és legkülönlegesebb italait?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2620 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x