Jól enni, jól lenni
Címlap / Kultúra / Jól enni, jól lenni

>

Jól enni, jól lenni

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-16

Az evés és a boldogság mindig is kézen fogva jártak. Már az őskorban egy-egy sikeres vadászat után jót ettek és ettől jól lettek. Az érzés azóta is változatlan, csupán kissé kifinomultabb lett: jó alapanyagokból, jó fűszerezéssel és rengeteg szeretettel már ételt készíteni is boldogság, az szeretteinkkel együttes elfogyasztása pedig maga az intim együttlét.  

A gasztronómia nem csupán a kreatív elmék konyhai önkifejező rendszere, nem a sznobok kiváltsága, hanem a szeretet ízekben, illatokban és színekben való kifejezése. Hiszen készíthetsz bármilyen izgalmas ételt annak akire nem gondolsz jó szívvel, a végeredmény majd magáért beszél. Biztos, hogy nem lesz tökéletes. Ellenben lehet az étel a legegyszerűbb alapanyagokból készült villámvacsora, ha a lelked is kicsit belefőzöd, akkor az áthat minden elfogyasztott falatot.

Neil Perry, a televíziós műsoraiból a magyar közönség számára is jól ismert, ausztrál sztárséf. Új könyvében saját, legkedvesebb ételeinek receptjeiből ad pazar válogatást. Azokból, amelyeket szabadidejében, otthon, családja és barátai legnagyobb örömére rendszeresen készít.


Ez a könyv nem a manapság divatos, bonyolult különlegességeket dicsőíti, hanem a békés, nyugodt, otthoni öröm-főzést, aminek Perry akár a maga kedvére, egy hosszú nap után, még éjszaka is képes nekiállni. Valóban végtelenül egyszerű, ám annál fantasztikusabb ízharmóniákkal ismerteti meg olvasóit, amelyek kivétel nélkül bevált, kipróbált fogások.


A (hölgyek nem kis örömére) igen jóképű, szolid macsó Perry a könyv minden oldalán emlékezteti olvasóit, hogy a főzés állandó örömforrás. A közös étkezés pedig különösen a szeretteink, barátaink körében - akkor is minden alkalommal az élet kivételes ajándéka, ha csupán egy omlettet ütünk össze vasárnap reggelire.
.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2228 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x