A sors könyve
Címlap / Kultúra / A sors könyve

>

A sors könyve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Szeretjük mások írásaink keresztül megismerni az idegen országokat, népeket, érzéseket. Olvasófotelből végzett biztonságos kalandozás ez, azon szerencsés kiválasztottak privilégiuma, akik szeretik a könyveket. Családsorsok és egyéni harcok, szerelem, gyötrelem, beteljesülés - irány, Irán! 

A jó címválasztás már mindig fél siker egy könyv esetében. A sors könyve jó választás, hiszen mindenkit érdekel a sors, a végzet, hogy választhatsz vagy így is úgy is döntési jog nélkül bevégzed.


Elgondolkoztatok már azon, hogyan lehetséges, hogy falunk minden iráni asszonysors-történetet, szurkolunk az iraki nők jogainak megmentéséért, de amikor szemtől-szembe találjuk magunkat itthon valamivel ami számunkra idegen akkor inkább zavartan elfordulunk? Miért van ez? Talán a könyv mentén még biztonságos talajon állunk, érdekel minket de mégsem szeretnénk ha már testet is öltene? Vagy ez az érdeklődés nem valódi, inkább csak amolyan egzotikus kis kaland egy könyv lapjain keresztül?

Parinous Saniee könyvét az utóbbi évtized legnagyobb bestsellere lett Iránban, kétszer is betiltották, azonban nem politikai tartalma miatt, hanem mert egy olyan független és erős nő sorsát állítja példaképül, aki a sorscsapások és nehézségek ellenére sosem adja fel a reményt, s bár csendesen, mégis határozottan tiltakozik társadalmának elnyomó hagyományai ellen.
Története szerint Maszumé hétköznapi kamaszlány a 60-as évek Iránjában. Iskolába menet meglát egy fiatalembert, akivel egymásba szeretnek. Maszumé bátyjai megtalálják ártatlan levelezésüket, húgukat megverik, majd máshoz kényszerítik feleségül. A lánynak fel kell adnia álmait, és el kell indulnia egy göröngyös úton, melyet a sors rendelt neki.


Az ötven évet felölelő regény a hazáját jól ismerő szerző szemével követi végig Irán viharos történelmét: a 60-as évek a sah elnyomó uralma alatt, majd az iszlám forradalom, mely visszahozta Iránba a középkort, az iraki–iráni háború.

Parinoush Saniee: A sors könyve
Tericum

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 3715 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x