Vissza a felszínre
Címlap / Kultúra / Vissza a felszínre

>

Vissza a felszínre

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-30

Roderick Gordon és Brian Williams a londoni University College-ban lettek jóbarátok, de aztán az élet végül külön utakra vezette őket: Roderick a vállalati pénzügyek világában dolgozott, Brian pedig filmezett, festett és írt. Két évtizednek kellett eltelnie, hogy ismét találkozzanak.  

Egy beszélgetés alkalmával felelevenítették közös szenvedélyüket, a régészkedést. A szavakat tett követte: Roderick felmondott a munkahelyén, és Briannel közösen megírták Az alagutak rejtélyét, majd saját kiadásban megjelentették. A könyvre aztán az a Barry Cunningham csapott le, aki a kilencvenes években J. K. Rowlingot is felfedezte és leszerződtette. A sorozat jelenleg hat résznél tart - a legutóbbi, Terminal című kötet 2013-ban jelent meg Angliában -, és már készül belőle a film is, amit Mikael Håfström rendez, és várhatóan 2014-ben mutatják be.


A Belső Földben, a Föld legeslegbelsejében idilli világ várja Willt, Elliottot és dr. Burrowst: régen kihalt állatfajok, zöld fényben vibráló növényvilág, egy örökké ragyogó nap és egy ősi nép titokzatos piramisai. Miután a kis csapat megszerezte a Domínium vírust a Rebecca ikrektől, abban a hitben ringatják magukat, hogy sikerült végleg elhárítani az emberiséget fenyegető veszélyt. Fogalmuk sincs azonban arról, mi zajlik eközben a felszínen: hogy Drake egyedül veszi fel a harcot a styx-ügynökökkel a Felvilágban, hogy Chestert túszul ejti egy számkivetett, bomlott elméjű kolónialakó, és hogy már az ő nyomukban is regulátorcsapatok lihegnek. Ahogy arról sem tudhatnak semmit, hogy a Fekete Fénnyel az öntudatlanságig kezelt Mrs. Burrows elméjének legrejtettebb zugában éppen egy új személyiség születik.

Bár a két világban kibontakozó küzdelem egymástól függetlenül zajlik, a tét ugyanaz: megóvni az emberiséget a halálos vírustól, és megakadályozni a styxeket világuralmi terveik végrehajtásában. A kíméletlen harcból senki sem vonhatja ki magát, mindenki érintetté válik, legyen felvilági, styx vagy éppen a belső világ titokzatos lakója?

Csodálatosan elképzelt földalatti fantasy, amelynek világa teljesen magával ragad. Rajongóknak kötelező!

Roderick Gordon - Bryan Williams: Vissza a felszínre
Agave


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2747 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x