Ne csak igyad, nézd a kávét!
Címlap / Kultúra / Ne csak igyad, nézd a kávét!

>

Ne csak igyad, nézd a kávét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

Egyedi és extravagáns művészeti pályázattal népszerűsítené a hétfő reggeli kávézást az 57 Restaurant. Aki nem csak az illatát és az ízét szereti a fekete élénkítőnek és egy egyedi kihívásra is vágyik, annak most itt a lehetőség: főzött kávéból vagy kávébabból képet, szobrot vagy egyéb művészeti alkotást várnak a kiírok. A különleges pályaművekből novemberben kiállítást szerveznek az 57 Restaurantban. A zsűri elnöke Réz András, de a bírálók között megtaláljuk Nánási Pál fotóművészt is.  

Az étterem nem csak művészek, hanem amatőr műkedvelők és vendégek pályamunkáit is várja. A kiírás témája: Be Positive – Légy pozitív. Az 57 Restaurant a pályázattal, ugyanis a hétfő reggeli kávézást népszerűsítené, és művészi eszközökkel is szeretné felhívni a figyelmet a kávézás jótékony hatásaira.

„Életünk apró részekből áll össze, ezek a kis történések, események, találkozások, ízek, amelyek együttesen alkotják életünket. Ha az apró részek összhangot alkotnak, akkor jobb lesz a napunk, hetünk, éveink, tehát az életünk is. Ezért nem mindegy, hogy hogyan indul egy reggelünk. Egy rossz kávé, akár egy negatív gondolat el is ronthat mindent és meghatározhatja hangulatunkat a nap további részében is. Úgy gondoljuk, hogy a pozitív gondolkodás meghatározó része az, hogy jól induljon a hét. A hétfő reggeli kávézást ezért tartjuk fontosnak, és ezért hívjuk fel a figyelmet erre különleges eszközökkel is, most egy pályázattal” – mondta Szabó Zoltán, az 57 Restaurant étteremvezetője.


A pályázatra nem csak képzett művészek műveit várják, hiszen a felhívást számos egyetemre, főiskolára is eljuttatták, de erre az extravagáns kiírásra bárki nyújthat be alkotást. A feltételeket a cafe57.hu oldalról érhetik el az érdeklődők.

“A pozitív gondolkodás tehát egy életforma, amelyet az 57 Restaurant minden dolgozója is vall. Ezt az érzést szeretnénk átadni minden kedves vendégnek azáltal, hogy a hét legfontosabb napján, azaz hétfőn megajándékozzuk egy csésze frissítő kávéval. Be Positive – Légy pozitív! - Minden pályázatra beadott alkotásnak ezt az egy nézőpontot kell tükröznie, tehát a lényeg, hogy a szemlélődőt pozitív gondolkodásra ösztönözze és jókedvre derítse. Biztos vagyok benne, hogy lesz olyan jelentkező is, aki meglep majd bennünket pályamunkájával” – tette hozzá a Szabó Zoltán.


Az ötletet egy moszvkai kávéfreskó adta, amely már 2012-ben világrekordot döntött. Arkady Kim orosz művész és öt asszisztense hozták létre ugyanis a világ legnagyobb kávébabból készült portréját. Az alkotáshoz több mint egy millió kávészemet használtak fel, a kész művet pedig a Gorkij parkban mutatták be Moszkvában, még 2012-ben.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3019 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x