Lehull a lepel a titkos kürtőskalács-receptről
Címlap / Kultúra / Lehull a lepel a titkos kürtőskalács-receptről

>

Lehull a lepel a titkos kürtőskalács-receptről

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-18

A titkos kürtőskalács recept már csak október 12-éig marad rejtély, ekkor ugyanis az I. Kürtőskalács Fesztiválon fény derül a sütés egyedi technikájára. A Városháza Parkban emellett tanúi lehetnek az érdeklődők a Nagy Közös Sütésnek is, melynek keretében 50 előzetesen regisztráló család állíthatja fel az egyszerre sütés rekordját.  

„Mindenkit nagy szeretettel várunk erre a különleges rendezvényre, ahol a főszerepet az ínycsiklandozó kürtőskalácsok kapják majd, de persze a többi szereplő, fellépő, programelem teszi teljessé a fesztivál hangulatot. Az esemény csúcspontja, hogy bemutatásra kerül az az új fejlesztés, melyek segítségével a látogatók otthonaikba is magukkal vihetik a kürtőskalács sütés élményeit. Sőt, a Nagy Közös Sütés elnevezésű programon akár az egyszerre sütés rekordját is felállíthatják a vállalkozó szellemű, játékos kedvű regisztrálók” – számol be lelkesen a fesztivál kulcsfontosságú eseményeiről András Tünde, rendezvényigazgató.


Az ízletes fesztivál nem csak a hagyományaink fontosságára kívánja felhívni a figyelmet, hanem a sirítés és pirítás művészetének kipróbálásával szeretne élményt nyújtani, és becsempészni a látogatók hétköznapjaiba az erdélyi nyalánkság elkészítésének titkait.

„A látványosság kedvéért a kürtőskalács tésztáját hatalmas dagasztógépekben készítjük majd, melyből minden résztvevő csapat 4 adag tésztát kap. Természetesen a sütéshez szükséges teljes felszerelést biztosítjuk, sőt segítőket is, akik megmutatják, hogyan kell profin feltekerni a rudakra a tésztát, és beavatnak az apróbb trükkökbe is. Biztatunk mindenkit, hogy alkossanak csapatokat és legyenek részesei a rekordkísérletnek, ezzel a nemes cselekedettel ugyanis jótékonykodhatnak is, mivel a befolyt összeget a Nagycsaládosok Országos Egyesületének ajánljuk fel.” – veszi át a szót Tündétől Bálint Gáspár a fesztivál megálmodója.

És, hogy mitől lesz ennyire esztétikus, mennyei, és ropogós ez a klasszikus édesség? Aki ellátogat a Városháza Parkba október 11-13. között, az minden bizonnyal ellesheti majd a fortélyokat.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3226 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x