Kulturális királyi Napok
Címlap / Kultúra / Kulturális királyi Napok

>

Kulturális királyi Napok

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

A Kultunio Alapítvány Kulturális Királyi Napok néven hagyományteremtő, ingyenes kétnapos kulturális rendezvényt hív életre az Erzsébet téren szeptember utolsó hétvégéjén.  

A Kulturális Királyi Napok jellege elsősorban kulturális és ismeretterjesztő, vásári hangulattal, nagyon sok nívós, széles célközönségnek szóló programmal kiegészítve. A rendezvény eredetileg a Király utcából indult, de több sikeres vásárt maga mögött hagyva, kinőtte a Király utcát és mostantól Budapest belvárosában, a város legfrekventáltabb helyszínén, az Erzsébet téren kerül megrendezésre.

A Kulturális Királyi Napok teljesen egészében civil kezdeményezésből indult, demonstrálva azt, hogy milyen fontosak a városban az alulról építkező kulturális projektek, illetve, hogy az ilyen és ehhez hasonló események mennyire hasznosak a városrészek, terek, utcák felvirágoztatásában, más néven a tematikus utcák és terek menedzsmentjében is. A rendezvények élettel töltik meg az utcákat, élénkítik a turistaforgalmat, a helyi kereskedelmet, valamint hozzájárulnak az adott terület népszerűsítéséhez is. Ezen gondolatok és célkitűzések mentén csatlakozott a programhoz a BKIK és több jelentős budapesti civil és fővárosi szervezet is, így valóban színes, kicsiknek és nagyoknak, hazaiaknak és külföldieknek egyaránt élményt nyújtó programkavalkád várja a látogatókat az Erzsébet téren. A kézműves vásári forgatagon, a gyermekprogramokon, zenei előadásokon túl magyar díszvendégként mutatkozik be a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed.

A rendezvény meghívott külföldi díszvendége, Berlin városa, a Német Turisztikai Hivatal segítségével és támogatásával jelenik meg a hazai közönség előtt. Ennek apropóján, szombaton reggel sramli zenével, fúvósok felvonulásával nyílik meg a KULTURÁLIS KIRÁLYI NAPOK és sváb bállal fejeződik be vasárnap este, emellett pedig napközben német tánccsoportok is szórakoztatják majd a közönséget.

Aki a szeptember végi hétvégén forró nyári hangulatra vágyik, annak szintén érdemes lesz ellátogatni a belvárosba, hiszen a fellépő budapesti tánciskolák salsa tánc show-ra invitálnak mindenkit. A fergeteges salsa-menethez bárki csatlakozhat majd, akit magával ragadnak a ritmusok. A programot tovább színesítik a Brazil Kulturális Központ táncosai is; ők a már ismert rioi karneválkosztümben, Capoeira dobosok kíséretében szamba bemutatót fognak tartani.

A rendezvény kiemelt célja, hogy teret engedjen a civil szervezetek bemutatkozásának is, így több alapítvánnyal és civil mozgalommal a helyszínen is találkozhatnak a látogatók és közelebbről is megismerhetik munkájukat, küldetésüket. Mindemellett a programok kapcsolódnak a Civilek Éjszakája országos rendezvénysorozathoz is.

Egyéb programok:
-    utcazenészek
-    nosztalgia vidámpark
-    gyermekprogramok, arcfestés
-    hangszerbemutatók
-    artista növendékek bemutatója
-    Csárdás flashmob
-    divatbemutató
-    állat simogató és kreatív gyermekfoglalkozások a játszótéren
-    A „Láthatatlan kiállítás” bemutatkozik
-    Zöldüzlet kereső és Ökokvíz játék – pecsétgyűjtés értékes nyereményekért a „Zöldülnek a Királyok” Környezettudatos üzlet mintaprojekt keretében, mely a pécsi és budapesti Király utcai zöldüzletek részvételével zajlik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2994 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x