Indiai gasztronómiai nap
Címlap / Kultúra / Indiai gasztronómiai nap

>

Indiai gasztronómiai nap

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-16

A Lélek Palotája Indiai Gasztronómiai Nappal várja az érdeklődőket október 12-én, szombaton. A színes program során a látogatók bepillantást nyerhetnek India tradicionális konyhaművészetébe, amely a világ legváltozatosabb és legízletesebb főzési hagyománya. Az ételek különlegessége a jól társított és gazdag fűszerezésnek köszönhető, amely nemcsak kiváló ízt ad, hanem a jó egészséget is biztosítja. A jó étel jó emésztést biztosít, az emésztés békésen lobogó lángja pedig a testi egészség forrása.  

Az Ájurvéda (egészség és élettan) tudománya szerint a hat alap íznek – sós, keserű, csípős, savanyú, fanyar és édes – egy étkezésen belül szerepelnie kell tányérunkon. Ekkor ételeink egyensúlyban vannak. Emiatt az ízes ételek igen színesek, táplálóak és változatosak is.

A rendezvényen résztvevők számos tradicionális indiai menüket készítő szakács bemutatóján részt vehetnek, személyes kérdéseket tehetnek fel a témában és több csemege elkészítését a gyakorlatban is kipróbálhatják.


Megismerkedhetnek a különleges fűszerekkel, azok használatával valamint az alapvető konyhatechnikai eljárásokkal. Terítékre kerülnek pl. a csatnik (édes-csípős szószok), lepénykenyerek, sós csemegék, szabdzsik (zöldséges főételek), aromás italok, fűszeres rizsek, az étkezés rítusos kezdőállomása, a mungóbab leves és izgalmas ízvilágú édességek. Bemutatjuk a panír (házisajt) elkészítését és felhasználási lehetőségeit. Hagyományosan földből kiépített tűzhelyen történik a látványfőzés, melyet eredetileg tehéntrágyával fűtöttek.


A kirakodóvásárban egyebek között képviselni fogja magát Krisna-völgy is, ahol biotermékeket tudnak vásárolni hazánk legnagyobb ökofalvából. A nap folyamán lehetőség lesz gasztronómiai témákban és Ájurvéda területén előadásokat hallgatni és végül, de nem utolsósorban finomakat eszegetni!

Bővebb információk a Lélek Palotája internetes oldalon és a következő telefonszámon: +36 30/643-31-13

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2941 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x