Még egy hétig tart a nyomozás
Címlap / Kultúra / Még egy hétig tart a nyomozás

>

Még egy hétig tart a nyomozás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Utolsó hetéhez érkezett a Nyomozás kiállítás és detektív játék a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban. A népszerű, interaktív kiállítás már több mint 10 000 látogatóval büszkélkedhet. Az izgalmas detektívjáték az őszi szünetben is várja a kalandvágyó érdeklődőket, akik szívesen kipróbálnák, milyen nyomozó válna belőlük. A Nyomozás kiállítás és detektív játék november 3-án zárja kapuit a Vajdahunyadvárban.  

Éles szem, fürge ész, kiváló memória: ezek a tulajdonságok teszik az egyszerű kíváncsiskodót mesterdetektívvé. A Nyomozás – kiállítás és detektív játék látogatói most kipróbálhatják, mennyire jó megfigyelők, mennyire tudnak olvasni a nyomokból, és milyen ügyesen illesztik össze a szellemi kirakós darabkáit, azaz kinyomozhatják, milyen nyomozó válna belőlük!

Az érdeklődők az interaktív kiállítást végigjárva betekintést nyernek a nyomozás világába: megtudhatják az idők során milyen sok területen volt szükség szemfüles detektívekre, és hogy az egykori kódfejtők miként bukkantak a múlt titkainak kulcsára, de kiderül az is, milyen jeleket értelmezett az indián nyomkereső, hogyan dolgoznak a nyomkövető kutyák, tényleg egyformák-e az ikrek ujjlenyomatai, vagy hogy mit árulnak el mások önkéntelen gesztusai.


A vendégek a tréfás játékok, rejtvények során rácsodálkozhatnak, miképpen lehet egy eredeti műtárgyat megkülönböztetni a hamisítványtól, miközben arról is meggyőződhetnek, hogy a legjelentéktelenebb apróság is döntő lehet, legyen szó századok óta szunnyadó titokról vagy hipermodern eszközöket bevető felderítő akcióról.

A látogatók nem mindennapi feladatot kapnak: a több száz méter hosszú nyomozó-szőnyeget követve a Magyar Mezőgazdasági Múzeum termein át maguk is végére járhatnak egy izgalmas rejtélynek, és kézre keríthetik egy gyémántrablás tettesét.

Vajon sikerül elfogni a tolvajt?
A nyomozóknak a megfejtés érdekében minden tudásukat latba kell vetniük! Szükségük lesz némi fortélyra, éles szemre, jó orra és biztos fülre. Ha mindez megvan, kell még mellé sok-sok lelemény, kitartás és vaslogika, hogy a nyomokat helyesen értelmezzék. Ám ha ez sikerül, a jutalom sem marad el!

A Nyomozás – kiállítás és detektív játék már csak egy hétig, november 3-ig várja a kalandvágyó érdeklődőket a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban, a Vajdahunyadvárban.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1627 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x