Olcsó repülőjegy drágán?
Címlap / Kultúra / Olcsó repülőjegy drágán?

>

Olcsó repülőjegy drágán?

Forrás: Well PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-03

Mindannyian úgy tudjuk, hogy a Ryanair a legolcsóbb légitársaság a fapados járatok között. A WichAirline.com nemrégiben közzétett felmérése alapján azonban, ha az alap jegyár mellett figyelembe vesszük a társaságok által felszámolt kiegészítő díjakat is, ez a kép jelentősen változik.  

A több mint 300 ezer repülőjegy árának összehasonlításával elkészített toplista összeállítása során egy 20 kilós csomag feladását és a költségek kiegyenlítése során felmerülő tranzakciós díjat vették figyelembe az egyes légitársaságok esetében. Mindezek alapján a sokak által legolcsóbbnak tartott Ryanair csak a 4. helyen landolt 83,45 eurós átlagos jegyárával. A legolcsóbb fapados díját a török érdekeltségű Pegasus Airlines nyerte el 63.19 euróval, őt követi a második helyen a Wizz Air 75,74, a harmadik helyen pedig a Blue Air 82,45 euróval. A 20 vizsgált cégből az első hét átlagára 100 euró alatt volt, de a sor végét záró Fly Thomas Cook légitársaság átlagos 206,76 eurós jegyárával háromszor olyan drága, mint a Pegasus Airlines.

A kiegészítő díjak jelentős bevételi forrást jelentenek a diszkont légitársaságoknak és jelentősen meghatározzák a végleges árat. . A felmérés során figyelembe vett jegyárakra is rakódhatnak még további pluszköltségek, amelyeket az olyan extra szolgáltatásokért számol fel a légitársaság, mint például a beszállási elsőbbség, nagyobb hely a lábnak, vagy az otthon hagyott repülőjegy kinyomtatása. A figyelmetlen utas akár repülőjegye többszörös árát is otthagyhatja a reptéren, ha nem követi az előírásokat. A legtöbb problémát általában a kézipoggyász okozza, amely ha nem felel meg a légitársaságonként változó paramétereknek, akár 100 euró extra költséget is jelenthet.


„Fontos kiemelni, hogy ezt a listát átlagárak alapján állították össze, tehát ennek ellenére repülőjegy vásárlása előtt érdemes összehasonlítani az egyes légitársaságok árait, hiszen egy-egy konkrét esetben eltérő eredményre juthatunk. Emellett hasznos , ha az utas tisztában van vele, hogy a repülőjegy megvásárlásával egységes EU-s rendeletrendszer védi az érdekeit a légitársaságokkal szemben, s például jelentős késés, járattörlés, vagy túlfoglalás esetén kártérítést igényelhet” – mondta el Schulhof Barbara a Flight Refund Ltd. ügyvezető igazgatója. „A tájékozottság nagyon fontos. Találkoztunk olyan esettel is, ahol a mérőkeretbe, ugyan nehezebben, de passzoló táska miatt további költség megfizetésére kötelezték az utast.”
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2524 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x