Alta: Tódal - gyerekversek a Balaton-partról
Címlap / Kultúra / Alta: Tódal - gyerekversek a Balaton-partról

>

Alta: Tódal - gyerekversek a Balaton-partról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-05

Az Alta: Tódal egy igazi balatoni kötet, melynek alapját a szerző balatoni gyerekkora és későbbi élményei adták.  

Szigeti Ildi így ír a kötet létrejöttéről: „Az első Alta-versek akkor születtek, amikor Róza unokahúgom, aki mára már 16 éves tinédzser, még 4-5 éves kislány volt. Sokat volt nálunk balatonföldvári házunkban, ahol mi is a nyarakat töltjük. Este lefekvéskor gondolatban, csukott szemmel kimentünk a Balaton partjára megnézni, mit csinálnak éppen a tó lakói: a békák, a picinyke halak, katicák, a nádak, felhők, stb. –  ők lettek az Alta-versek szereplői. Ekkor született meg a ’Fejben-tévézés’, mint kifejezés és játék közöttünk Rózával, amihez saját meditációs tanulásaim és gyerekkori balatoni élményeim vezettek el, hisz ott nőttem fel a tó partján.”


Az Alta: Tódal egy olyan gyerekverses kötet, amely az elalvás körüli nehézségeket Alta pille Alta-tó felett tett utazásának szimbolikájával veszi sorra. A versek szorosan kapcsolódnak egymáshoz, hisz a a főszereplő Alta pille minden versben megjelenik. Alta tórepülő utazása a különböző tavi szereplők szemszögéből elevenedik meg: a nád elringatja, a békák irígykednek, a pók behálózná a pillét, stb.; minden tavi élőlény a saját valóságán keresztül látja és láttatja a pillangót eltérő ritmusú és hangulatú versekben. A kötet 19 verse közül 10 dalban, 9 szavalással jelenik meg a CD-n Szigeti Ildi és Krulik Zoltán (Makám alapítója, zeneszerző és gitáros) előadásában. A verseket egy mese zárja, melyben  Alta pillangó a Varázskő üzenetének megfejtésével és átadásával tanítja meg Lulla tündért az elcsendesedés titkaira.


Szigeti Ildi minden élettapasztalatát úgy élte meg, hogy amit tanult, azt másoknak is elérhetővé szerette volna tenni. Az Alta: Tódal kötetben azt szeretné átadni, amit unokahúgának, Radnóti Róza zongoristának még kislányként megtanított, hogy a meditáció, a folyamatos éber jelenlét miként tud segédkezet nyújtani a félelmek leküzdésében. 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 4151 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x