Magyar diák is részt vett a Nobel-békedíj átadáson
Címlap / Kultúra / Magyar diák is részt vett a Nobel-békedíj átadáson

>

Magyar diák is részt vett a Nobel-békedíj átadáson

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-21

Az Oslóban szervezett Youth Summit találkozó célja olyan új ötletek felkutatása volt, amelyek lehetővé teszik a mobiltelefonokra épülő technológiai megoldások felhasználását különféle társadalmi és gazdasági kihívások legyőzésére. Magyarországot Kálmán Kristóf, győri egyetemista képviselte. 


Rendezvénynaptár
A Youth Summit résztvevői három napon át vitatták meg és mutatták be ötleteiket, inspiráltak egymást, kifejtették nézeteiket és meghallgatták szakértők és tanácsadók véleményét a hóval borított norvégiai helyszínen. A kultúrák közötti együttműködés és megértés jegyében létrejött csoport kezdettől fogva összehangoltan, és egyre hatékonyabban dolgozott.


„Nagy öröm volt találkozni a fiatal társadalmi vállalkozók sokszínű csoportjával. Ezek a fiatalok a digitális generáció képviselői, akik Ázsiától Európáig minden országban elkötelezettek a társadalmi változások elindítása iránt. Tisztán látják, milyen szerepet játszhat a csatlakozás és az internethozzáférés a társadalom fejlődésében, és valamennyien nagy lelkesedéssel küzdenek ötleteik és céljaik megvalósulásáért”– mondta Jon Fredrik Baksaas, a Telenor Csoport elnök-vezérigazgatója.

Magyarországról egy győri egyetemista, Kálmán Kristóf utazott Oslóba. Az ő tudatos fogyasztást, társadalmi érzékenyítést és újrafelhasználást elősegítő, „Falatnyi segítség” elnevezésű ötletét értékelte a legjobbnak a zsűri. „Olyan világot szeretnék, ahol nem megy pocsékba az élelmiszer. Azt szeretném, ha a vásárlók tudatosságának növelésével és a mobil app segítségével az el nem fogyasztott ételek közvetlenül, vagy egy szervezet közvetítésével, a rászorulókhoz kerülhessenek, és ne a kukába.”- mondta el Kálmán Kristóf a rendezvényen.
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1858 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x