Vastapssal fogadta Budapest a Zenthe Színház új darabját
Címlap / Kultúra / Vastapssal fogadta Budapest a Zenthe Színház új darabját

>

Vastapssal fogadta Budapest a Zenthe Színház új darabját

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Ősbemutatóval érkezett a fővárosba az ország legfiatalabb teátruma, a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház, s a Kit szerettél, Ádám? című darabjukkal lenyűgözték a közönséget. A súlyos és sokrétű mondanivalót tartalmazó előadás hosszú percekig tartó vastapssal zárult.  

A színmű sajtótájékoztatóján Székyné dr. Sztrémi Melinda, Salgótarján Megyei Jogú Város polgármestere, Simon Lajos, a Zenthe Ferenc Színház ügyvezető igazgatója, Sándor Zoltán, a színház művészeti vezetője, Dr. Babelna Ferenc, a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, valamint Andor Csaba, a Madách Irodalmi Társaság tiszteletbeli elnöke beszélt a darab keletkezéséről, a hagyományok ápolásának fontosságáról.

Egy öldöklő viadalt, egy valódi családi drámát, Madách Imre személyes tragédiáját vitte színpadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. T. Pataki László Kit szerettél, Ádám? című színművét a magyar kultúra napján mutatta be hazánk legfiatalabb teátruma a budapesti Madách Színházban.

 

„Hatalmas feladatra vállalkoztunk, nagyobbra, mint eddig valaha, hiszen két monodrámából alkottunk meg egy színdarabot” – jelentette ki Sándor Zoltán művészeti vezető, aki kitért arra is, hogy a Zenthe Ferenc Színház nem csak szórakoztatni kíván, fajsúlyosabb előadásaikkal a közönség ízlésformálását tűzték zászlajukra.

Az értékteremtés, hagyományok ápolásának fontosságára Salgótarján polgármestere is kitért. „Hihetetlen öröm számunkra, hogy ezen a jeles napon, itt, a Madách Színházban mutathatjuk be ezt a Madách Imre életéről szóló, nem könnyen emészthető, ám annál felemelőbb darabot” - mondta Székyné dr. Sztrémi Melinda, aki rendkívül büszke arra, hogy a Zenthe Színház nem csupán befogadó, hanem produkciós színházként is működik.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1880 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x