Expedíció a sci-fi műfajában
Címlap / Kultúra / Expedíció a sci-fi műfajában

>

Expedíció a sci-fi műfajában

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-11-27

A világpremierrel egy időben itthon is megjelenő Expedíció és vele együtt a Déli Végek-trilógia sokak szerint 2014 egyik legfontosabb sci-fi műve lehet, a műfajban nagy szakmai elismerésnek örvendő Jeff VanderMeert pedig felemelheti a legnagyobbak közé. A tengerentúlon az első, megjelenés előtti kritikák rendkívül pozitívak, a regény megfilmesítésének jogait pedig már korábban megvásárolta a Paramount. 

Az X Térséget a kormányzat már harminc éve környezeti katasztrófa sújtotta övezetnek álcázza, így mostanra az érintetlen és burjánzó vadonnak látszó terület csupa misztikum és rejtély az emberek szemében. A Déli Végek nevű titkos ügynökség ez idő alatt számos expedíciót küldött a hely felderítésére - szinte mindegyik tragikus véget ért.

Most indul útnak a tizenkettedik expedíció.A kutatócsoport négy nőből áll: egy antropológusból, egy geodétából, egy pszichológusból és egy biológusból. A küldetésük felderíteni a terepet és mintákat gyűjteni, feljegyezni minden tudományos megfigyelést a környezetről és egymásról, valamint mindenek felett elkerülni az X Térség természetfeletti hatását.

Az expedíció mindenre felkészülve indul útnak, és hamar megdöbbentő felfedezéseket tesz - például talál egy megmagyarázhatatlan topográfiai jelenséget és olyan életformákat, amik meghaladják a megértés képességét -, de mégsem ezek, hanem a tagok egymás elől gondosan elrejtett titkai változtatnak meg mindent.

Feszes és hátborzongató pszichológiai thriller egy felbomló expedícióról és a bennünk lakó ismeretlenről. Némi Kubrick, jóval több Lovecrafttal fűszerezve. Később sem enyhülő, elviselhetetlen feszültséggel és klausztrofób rettenettel építkező regény.

Jeff VanderMeer: Expedíció
Agave Kiadó


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1672 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x