Idegenvezetők Világnapja Budapest 2014
Címlap / Kultúra / Idegenvezetők Világnapja Budapest 2014

>

Idegenvezetők Világnapja Budapest 2014

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-28

2014. február 20-23 között kerül megrendezésre fővárosunkban az Idegenvezetői Világnap. Az esemény keretében, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara támogatásával, a BKIK Idegenvezetői Továbbképző Központja szervezésében, budapesti idegenvezetők mutatják be a főváros nevezetességeit és történelmi értékeit az érdeklődők számára. A részvétel a programok nagy többségén ingyenes.  

1985 óta számos országban ünneplik az Idegenvezetők Világnapját, amely némely európai fővárosban egy hétig tartó ünneppé fejlődött. A budapesti idegenvezetők szinte a kezdetektől csatlakoztak az eseményhez, amely mára több napos programmá nőtte ki magát. Az egész világon február utolsó hétvégéjén tartják ezt a rendezvényt, melynek eredeti célja az idegenvezetői munka népszerűsítése, új programok bemutatása az utazásszervezők és a turisztikai szakma számára és természetesen a turistáknak.


Ezeken a napokon az idegenvezetők társadalmi munkában mutatják be fővárosunkat, varázsolják a hétköznapokban oly sokat rótt utcákat emberközelivé, megmutatva múltját és jelenét, kultúráját és értékeit. Az esemény alkalmával számtalan múzeum és intézmény nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt és egyre többen csatlakoznak érdekes attrakciókkal, lehetővé téve a betekintést fővárosunk rejtett kincseibe. A budapesti tematikus és bevásárló utcák (bevasarloutca.hu) is speciális programokkal készülnek.

A vasárnapi központi események helyszíne ezúttal a Bálna Bevásárlóközpont lesz, a korábbi évektől eltérően. Innét indulnak minden órában a térítésmentesen, de előzetes regisztráció alapján induló városnéző autóbuszok, városnéző hajók, valamint a kerekesszékkel közlekedők számára szervezett, speciális autóbuszos túrák. A Bálnában kiállítással és kézműves bemutatóval, vásárral is várjuk az érdeklődőket. Gyalogos városnézéseink, tematikus sétáink a város különböző pontjairól indulnak, sok különlegességgel, épületbejárással, meglepetésekkel.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2586 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x