Karácsonyi ajándékként letennéd a cigit?
Címlap / Kultúra / Karácsonyi ajándékként letennéd a cigit?

>

Karácsonyi ajándékként letennéd a cigit?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-03-28

Azt kérte a kisfiam karácsonyra, hogy szokjak le a dohányzásról. Persze nem ezekkel a szavakkal, sokkal édesebben. Csilingelő hangja viszont a lelkembe mart. "Anya, én azt szeretném, ha mindig olyan illatos puszit adnál, mit amikor reggel ébresztesz. Később már nem jó a szagod." Bevallom, elkezdtem utánanézni, hogyan is tehetném le végleg. Nem a gyereket. A cigit. 

"Szeretek dohányozni” mondják gyakran a dohányosok. Mi sem természetesebb, különben nem lenne olyan nehéz leszokni róla! Ám ha megérted, miért szeretsz dohányozni, elvonási tünetek nélkül képes leszel letenni a cigarettát. Persze ehhez fontos tudni, hogy mennyire függsz a nikotintól. Jó lenne pontos képet kapni, hogy a nikotinfüggőség okozza a dohányzásról való leszokásban a nehézséget, vagy inkább az, hogy nem tudsz mit kezdeni a kezeddel?

Tesztünk segít eldönteni, hogy szükséged lesz-e a dohányzás befejezéséhez nikotin-pótló gyógyszerre, tapaszra… vagy elegendő lesz az egészségügyi újságíróként tevékenykedő Andreas Jopp könyve, mely olyan módszert ad a dohányosok kezébe, amely lehetővé teszi, hogy végképp kiszabaduljanak a nikotin rabságából. Könyve jól követhető és olvasmányos stílusban mutatja be, miként okoz stresszt és hangulatingadozást a nikotin, és milyen stratégiával lehet tőle végérvényesen megszabadulni.

Szabad dohányozni! A könyv olvasása közben is, egész nyugodtan. Közben Andreas Jopp sok humorral fűszerezve, lépésről lépésre bemutatja, milyen gondolkodásmód tartja vissza a dohányosokat a leszokástól. Rávilágít, miként programozza át a nikotin az agyat. Mindezek ismeretében már könnyű lesz leszokni. Egy életre.

Az itt ajánlott programot követve nem kell félnünk a leszokás utáni elhízástól sem, a testsúly könnyen tartható: aki jóllakott és elégedett, az könnyebben leteszi a cigarettát. A könyv táplálkozási tanácsainak megszívlelésével bőségesebb étkezés mellett is megőrizhető a karcsúság.

"Andreas Jopp érdekesen és szakszerűen tájékoztatja a dohányosokat és azok környezetét arról, hogyan tudnak leszokni a dohányzásról. Szinte mindent tartalmaz, amit a dohányosnak jó tudni, hogy sikeresen tegye le a cigarettát. Feltétlenül javaslom mindenkinek, akit valamilyen módon érint a dohányzás, és szeretne megszabadulni a cigarettától, vagy párját, barátját, rokonát szeretné segíteni abban, hogy leszokjon a dohányzásról. Miért ne kezdené a programot már ma?" Dr. Urbán Róbert, egészségpszichológus, egyetemi docens
 1. Válaszd ki az alábbi kérdésekre a rád leginkább jellemző választ. Ébredés után mennyi időn belül gyújtasz rá az első cigarettára?
 • 60 percen belül (2 pont)
 • 60 perc után (1 pont)
 1. Nehéznek találod, hogy ne füstölj olyan helyeken, ahol nem szabad, mint például a munkahelyén, a buszon, iskolában, vagy akár a templomban?
 • - Igen (2 pont)
 • - Nem (1 pont)
 1. Melyik cigarettát utálnád leginkább feladni?
 • A reggeli első szálat (2 pont)
 • Bármelyiket egyformán rossz lenne (1 pont)
 1. Hány szál cigarettát szívsz el naponta?
 • 20 vagy kevesebb (2 pont)
 • napi 21 vagy több (1 pont)
 1. Az ébredés utáni első órában gyakrabban gyújtasz rá, mint a nap többi részében?
 • - Igen (2 pont)
 • - Nem (1 pont)
 1. Ha annyira beteg vagy, hogy ágyban kell maradnod, akkor is rágyújtasz?
 • Igen (2 pont)
 • Nem (1 pont)
Értékelés:
0-2 pont: Nagyon alacsony nikotinfüggőség. Neked a másfél doboz cigi árába kerülő Andreas Jopp: Szeretek dohányozni... és most abbahagyom! a tökéletes megoldás lehet.

3-5 pont: Közepes függőség. Az elhatározás mellé támogatásként szükséges lehet Andreas Jopp: Szeretek dohányozni... és most abbahagyom! című könyvében leírt módszerre, hogy egy életre megszabadulj a cigarettától.

6-12 pont: Magas függőség. Andreas Jopp: Szeretek dohányozni... és most abbahagyom! című könyve mellett is szükséged lesz a leszokáshoz extra segítségre, mint például gyógyszerre vagy nikotinos támogatásra.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3718 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x