Ments meg egy életet karácsonyra!
Címlap / Kultúra / Ments meg egy életet karácsonyra!

>

Ments meg egy életet karácsonyra!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Szerinted kevesebb, mint 1 budapesti buszjegy árából megmenteni egy embert a fagyhaláltól, vagy a csontig ható hideg egészségkárosító hatásától, az jó ajánlat? Most nagyon egyszerűen megmenthetsz egy életet otthon, a fotelodból. Mindössze 339 Ft. De ha ez épp nem tetszik, akkor mondok mást! Ha csak egy ezrest szánnál valamilyen jó cselekedetre, akkor keress egy szatyrot odahaza és máris mondom, hogy tudod jól megrakni, úgy, hogy örömet adj amikor valaki kezébe nyomod!  

Közeleg a fagy, amely évről évre emberek százait veszélyezteti. Nem kizárólag a fedél nélkül utcára kerülők vannak veszélyben, hanem olyan családok vagy magányos idős emberek is, akiknél nem maradt pénz fűtésre. Őket talán nem is látjuk, mégis életveszélybe kerülnek a téli időszakban.
 
Számukra oszt ki életmentő fóliákat segélyszervezeteken keresztül egy marokni önkéntes csapat. Az izolációs fólia műanyag alapú takaró, amelyre fémréteget gőzöltek, így télen melegen tartja a testet, nyáron pedig visszaveri a napsugarakat. Ez a fólia akár egy kartondoboz vagy paplan alá húzva életet menthet.
 
Hogyan segíthetsz?
Szegény sorsú borsodiak által gyártott izolációs fóliákat fognak kiosztani a fővárosban és azon kívül is a krízishelyzetben lévők számára. "Mi saját költségünkön nem tudnánk olyan sok fóliát venni, amennyire szükség van, de közösségi finanszírozásban elérhetjük, hogy idén senkinek se kelljen megfagynia." - mondják a szervezők.
 
339 forintért megmenthetsz valakit! Ha pedig üzennél valamit, fölcímkézik az általad megvásárolt fólia csomagolására. Mi nem csak hírt adunk róla, de vettünk is! Bővebben ezen a blogon lehet követni a kezdeményezést >> 


K
attints a képre, máris adhtatsz! 

Ha valamiért nem tetszene Neked, de van egy ezresed, vedd kezedbe az ügyet. Menj be abba a boltba, ahová általában járni szoktál és fogj egy külön kosarat. Krumplit, almát, zöldséget, egyszerű tisztálkodási szereket (szappan, tusfürdő hypo, WC papír), rizst, lisztet, cukrot, olajat válogass össze úgy, hogy az általad rászánt összegből kijöjjön. Tedd be a szatyorba és vagy add egyenesen olyanoknak ahol tudod, hogy szükség van rá, vagy vidd el bármely nyilvános ételosztőásra, ahol a szervezők a csomagod tartalma alapján a megfelelő helyre juttatják. (Szerencsés, ha ráírod mi van a csomagodban). 

Hontalan embereknek az élelmiszer alapanyag nem nagy segítség, mert nem tudnak főzni, de akinek van kunyhója, vagy van háza, lakása, csak élelemre nem futja, az alapanyagok a leghálásabb adományok. Ezért ha adakozol, célszerű ismerned, hogy hová vásárolsz. Ha a segítő szervezetek önkéntesei osztják ki az adományodat, akkor ők körültekintők lesznek. 
Hontalannak rúd párizsit, tisztálkodó kendőket, gyertyát, gyufát/öngyújtót, konzervet, csokit, gyümölcsöt - ha az értékrendebe belefér, akkor némi szeszes italt is vehetsz. 

Ha magad is rászoruló volnál, akkor vagy oszd meg ezt a cikket, hogy sok adomány gyűlhessen, vagy ha belefér neked a kérés, írd a cikk alá mire volna szükséged, s ha olvassa olyasvalaki akinek van, lehet hogy tud adni neked. (Ne feledd írni, hogy mely településen van az igény!) 


 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 3605 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x