A Drogellenes szcientológus megcáfolta a Sárosi jelentést...
Címlap / Kultúra / A Drogellenes szcientológus megcáfolta a Sárosi jelentést

>

A Drogellenes szcientológus megcáfolta a Sárosi jelentést

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-25

A fű dekriminalizációs törekvéseiről elhíresült Sárosi Péter a napokban olyan jelentést tett közzé, amellyel megpróbálja lejáratni Magyarország legnagyobb sporttal egybekötött, civil szervezésű drogmegelőző rendezvényét, amely iskolás fiatalok százezreinek mutatta már meg a drogmentes élet felé vezető utat. A Drogmentes Magyarországért Maraton vezetője szerint Sárosi hátterét tekintve a lépés nem volt meglepő. 

Az utóbbi napokban megjelent egyes sajtóhírek szerint Sárosi „feltárta”, hogy a Szcientológia Egyházhoz köthető Drogmentes Maraton magyar iskolásoknak tartott előadásokat. A jelentés szerzője összefoglalja a Szcientológia drogmegelőzési és drogrehabilitációs tevékenységeit. A hírekre és az elkészült jelentésre reagálva most megszólalt a Drogmentes Magyarországért Maraton vezetője, Németh Gergő.

"Felháborító az egész jelentés úgy, ahogy van. De tisztázzunk valamit már az elején. Az egész jelentés legfőbb érve »ellenünk« az, hogy kapcsolatban állunk a Szcientológia Egyházzal. Úgy állítja be az egészet, mintha ez valami rejtélyes összeesküvés lenne. A szcientológusok csinálják az ország legjelentősebb drogmegelőzési kampányát és ebben nincs semmi titok, mindenki tud erről, aki valamennyire otthon van a drogprevenció területén.


 

Képen: Németh Gergő
 
Én eddig több száz iskolában voltam, és igazán örültek nekünk. A fiatalok szeretik ezt a kampányt, és a tanárok is. A jelentést olvasva feltételezem, hogy Sárosi teljesen inkompetensnek néz több száz iskolaigazgatót és pedagógust, akiknél évek óta rendszeres esemény az iskolában, hogy befutunk hozzájuk a Drogmentes Maratonnal és előadásokat tartunk. Számtalan fiatal, akik a kezdeti időkben részei voltak a programnak, és mára már felnőttként csatlakoznak a maratoni futáshoz, nagyon büszkék arra, hogy drogmentes életet élnek, azon eskü alapján, amit megfogadtak.

Ha valaki Magyarországon engedély nélkül téríteni menne be egy iskolába, azt öt percen belül kitessékelnék. És ez így van rendben. Mi drogmegelőzéssel foglalkozunk, és ez egyedül azokat zavarja, akik dekriminalizálni akarják a drogokat – vagyis, hogy a használatuk ne legyen büntetendő.

A Szcientológia Egyházzal kapcsolatban állunk, ez nem titok senki előtt. Ez mindenkit érdekel. De ha valakinek elmondom, hogy kapcsolatban állunk még számos más egyházzal, az nem érdekel senkit. Pedig az is igaz. A Drogmentes Maraton nem végez hittérítést, hanem drogfelvilágosítást tart és ezáltal igyekszik megelőzni a droghasználatot.

Nem is értem, mi járt Sárosi fejében, hogy nyilvánosan leközöljön egy ilyen megkérdőjelezhető jelentést, amely számos csúsztatást is tartalmaz. Sajnálattal látjuk, hogy nyilvánosan megpróbálnak befeketíteni egy olyan társadalomjobbító csoportot, amely nap mint nap azon dolgozik, hogy a jövő generációja épelméjűen, drogoktól mentesen nőjön fel.

Mi egy drogmentes Magyar társadalmat szeretnénk létrehozni, ami lehet, hogy idealisztikus cél, de mi legalább elmondhatjuk, hogy tettünk valamit a jövő nemzedékért. Az eddigi visszajelzések pedig minket igazolnak.” – nyilatkozta Németh Gergő.
--------------------------------

További információ:
www.drogmentes.info
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 10283 ]
spacer


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x