A Környezetvédelem Éve
Címlap / Kultúra / A Környezetvédelem Éve

>

A Környezetvédelem Éve

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-23

A Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége 2015-ben a környezet és a természetes élőhelyek védelmére, mint Isten művének megóvására szeretné felhívni a figyelmet. Általános célkitűzéseinken túl - melyek többek között az istentudatos társadalom létrejöttének elősegítése, az erőszakmentes életvitel, az elesettek felkarolása - ebben az évben kiemelten a természet védelmét, a fenntarthatóság pilléreinek és az ökológiai szemléletnek, az egyszerű életmódnak, és a magas szintű gondolkodás elvének a népszerűsítését tűztük ki célul. 

A Krisna-hívők és maga Krisna-völgy ökofalu olyan időtálló értékeket képviselnek Magyarországon, mint az egyszerűség, az önellátásra való törekvés, az eleink hagyományos életmódjához való visszatérés. Mindezek révén szorosan kapcsolódunk a hazánkban is jelenlévő, és örvendetes módon mind népszerűbb törekvésekhez: összhangban élni az Anyatermészettel.

A környezettudatos életmód, az ebből következő átgondolt, mértékletes fogyasztás, és az ezen elveken és életvitelen alapuló fenntartható közösségek születése jelenti a természet védelméhez és a hosszútávú fenntarthatósághoz vezető fő lépéseket. A Krisna-hívők úgy tekintenek a világra, mint amit az ember nem birtokolhat, hiszen csupán kölcsönkapta Istentől, és aminek jövőjéért felelősséggel tartozik.

A környezetvédelmi év során a hívők rendezvényekkel (előadások, konferenciák, fesztiválok), tematikus szakmai írásokkal és kiadványokkal, videókkal és dokumentumfilmekkel kívánják hangsúlyozni a környezet és természet védelmének szükségességét. Fel szeretnénk hívni a hazai és nemzetközi társadalmi vezetők figyelmét is a vegetarianizmus és az erőszakmentesség környezetet és embert kímélő hatásaira, illetve a fontos lépésnek számító klímaegyezmény konstruktív lezárásának elengedhetetlen voltára. Törekszünk arra, hogy minden érdeklődő polgár figyelmét felhívjuk azokra a hétköznapi lehetőségekre, aprónak tűnő, ám nélkülözhetetlen tettekre, lépésekre, amelyekkel megalapozhatjuk Földünk védelmét, a környezet és a társadalom egészséges jövőjét.


Kapcsolódó programjaink 2015-ben

Március 28.: Föld órája Budapesten
Április 19.: NOÉ Nap
Április 22.: Föld Napja
Május 2.: Óbuda Nap – Csillaghegyi sokadalom
Május 15-17.: TeSzedd – Önkéntesen a tiszta Magyarországért, nemzetközi program
Május 30.: Családi- és Gyermeknap a Krisna-hívőkkel – ökojátszóház a Flórián téren
Június 5.: Környezetvédelmi Világnap: Jamuná – Az ellopott folyó egész estés dokumentumfilm díszbemutatója
Július 11.: Szekérfesztivál Budapesten
Július 17-19.: Krisna-völgyi Búcsú – Ökoporta Somogyvámoson
Október 1-4.: Vegetáriánus Világnap, Erőszakmentesség Napja, Állatok Világnapja
November: Létkérdés Konferencia

www.krisna.hu

Március 28. Föld órája: gyertyafényes zenei est


Tradicionális indiai zenei estre invitálunk a Lélek Palotájába március 28, szombat estére 20:00-21:30-ig. Az akcióval szeretnénk felhívni a figyelmet a Föld órája kezdeményezés fontosságára, amelynek keretében a világon immár 162 országban, milliók gondolják úgy, hogy egy-két órára igazán le lehet mondani az elektromos világításról és olyan kikapcsolódást keresni, mint például egy gyertyafényes közösségi program.

A Krisna-hívők az év minden napján törekszenek arra, hogy erőszakmentesen, és így lehetőleg a környezetet is kímélve éljenek. A legtöbb Krisna-tudatos program a Nap járásának megfelelően szerveződik, így már az is nagy segítség Földünknek, ha a természettel összhangban, annak ritmusa szerint élünk. Hogyha emellett időről időre csökkentjük elektromos fogyasztásunkat (pl. mint a hívők általában, nem nézünk televíziót), akkor kifejezetten csökkentjük Földanya, Bhúmi-déví rossz egészségi állapotát. Közösségünkben 2015 ráadásul a Környezetvédelem Éve, így megragadunk minden lehetőséget a környezetbarát akciókra.


A Föld órája keretében minden fővárosi és környékbeli lakost a Lélek Palotájába invitálunk, hogy töltsük együtt az időt egy hangulatos indiai zenei est keretében – és addig is ne otthon égessük a villanyokat. A program során a templom épülete misztikus hangulatúvá válik hiszen a fő oltár kivételével itt sem tervezünk világítást. Várunk mindenkit szeretettel!

Kapcsolódj akciónkhoz facebookon: https://www.facebook.com/events/690201701090899/

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x