Adjunk könyveket a legkisebbeknek!
Címlap / Kultúra / Adjunk könyveket a legkisebbeknek!

>

Adjunk könyveket a legkisebbeknek!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

Napjaink egyik slágertémája, hogy mikortól érdemes olvasni a gyerekeknek, sőt könyvet adni a kezükbe. Az egyértelmű, hogy az olvasás az egyik alappillére a szókincsnek, logikus gondolkodásnak, érzelmi fejlettségnek, így a teljes értékű szellemi életnek. A szülők által olvasott mesék szóhasználata, az első képeskönyvek, amelyek megszerettetik a könyvet magát, az első betűk és szavak, amelyek már sokaknál óvodáskortól indítják az olvasást, mind-mind meghatározóak már az egészen kicsi kortól.  

A Janikovszky Éva Irodalmi Alapítvány vezetője, Janikovszky János is pontosan ezért, az olvasásra nevelés céljával hozta létre az édesanyja eszmeiségét őrző alapítványt. Ez a munkát az is segítheti, ha Janikovszky Éva nyeri el a Lélekpillangó Boldogságmozgalom idei díját. A díjjal járó összegből az Alapítvány pályázatot írna ki nehéz anyagi helyzetben levő óvodák, bölcsődék és csecsemőotthonok részére. A kiválasztott intézmények mindegyike 25 ezer forint értékű könyvcsomaggal gazdagodna és ezen felül pedig digitális formátumban olyan segédletet kapna kézhez, amely segítene a szülőknek, a nevelőknek, a pedagógusoknak abban, milyen szempontokat érdemes érvényesíteni a könyv kiválasztásakor, milyen könyveket találnak és melyik korosztálynak miben segíthetnek ezek a könyvek.

A Lélekpillangó közönségdíjasára bárki szavazhat, idén Biegelbauer Pál, Janikovszky Éva és Hofi Géza a posztumusz díj jelöltjei. www.lelekpillango.hu


A LélekPillangó Program magánszemélyek kezdeményezésére három éve indult azzal a céllal, hogy minél több embernek segítsen megtalálni belső értékeit, felismerni a körülöttünk lévő boldogító minőséget. A Program indulásától fantasztikus sikert mutat, egyre nagyobb az érdeklődés a Program, annak személyiségfejlesztő részei, boldogságmeséje és jótékonysági része iránt. Az embereknek szemmel láthatóan napjaink rohanó, elhidegülő világában egyre nagyobb szüksége van olyan szellemi segítségre, olyan személyiségfejlesztő elemekre, amelyek az általános hangulatukat, boldogságérzetüket javítja vagy éppen a mindennapi érvényesülést segíti, amely segít értéket teremteni, irányt mutatni. Gáll Gregor szobrászművész márvány talapzaton álló Lélekpillangó című kovácsolt bronz szobrát és a közösségi vásárlásból származó adományt a Boldogságnapon adja majd át a nyertesnek a hagyományok szerint maga a művész.
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 2416 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x