Somogyból a csúcsra - Közép-Kelet-Európa legjobb értékesítési...
Címlap / Kultúra / Somogyból a csúcsra - Közép-Kelet-Európa legjobb értékesítési trénerének sikertitkai

>

Somogyból a csúcsra - Közép-Kelet-Európa legjobb értékesítési trénerének sikertitkai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Kasza Tamás - Korábban még ingyen sem tudott eladni semmit. Ma ő Közép-Kelet-Európa legjobb értékesítési trénere. Az a missziója, hogy a hazai értékesítési kultúra sokkal magasabb szintre jusson mint ahol épp tart. Szidják, irigylik, ám ahogy ő mondja: Nem számít! Csak az számít, amit elért - és amit segítségével elérnek azok, akik nála tanulnak.  

18 évesen még az ingyenes hirdetéseket sem tudta eladni. Viszont tavaly Európa egyik legjobb trénereként ismerték el Kasza Tamást, lezárásspecialistát, bestsellerírót. Huszonöt év alatt több, mint 65.000 embert képzett, youtube videóit 750.000-ren nézték meg. Sokan JEDI MESTERKÉNT tisztelik! Ez utóbbi miatt mindenképpen akartam vele találkozni!

A Gundel Étterem kávézójában találkozunk, itt lesz az interjúnk után az ügyfél klubja. Könyvének hátulján már láttam, ezért felismerem. Ahhoz képest, hogy már elmúlt negyven, fiús, csibészes a mosolya, jó pár évet letagadhatna. Kedvesen üdvözöl, közvetlen, csupa derű árad belőle.

Mit jelent ez a nemzetközi elismerés?

Számomra ez jelenti az eddigi pályám csúcsát! A világ több, mint harminc országából voltak trénerek a nemzetközi konferenciánkon, és az előadókon kívül, akikről mindenki tudja, hogy elértek a csúcsra, én kaptam egyedül ilyen elismerést. A felvezetésben ifjú csillagként neveztek meg, akiről még sokat fogunk hallani. Persze túl a negyvenen, az ifjú csillag erős túlzás, de tény, hogy a többi csúcstréner túl van az ötvenen. Tehát jelenleg én vagyok a legfiatalabb európai, aki megkapta ezt a díjat. Persze a díj igazából nem nekem szól, hanem azoknak az ügyfeleimnek, akik sikeresen használják azt, amit megtanultak tőlem, a könyveimből és a videóimból.

A gyerekkorát Kaposváron töltötte?

A Füredi úton laktam 14 évet. Orvos és tanár gyerekeként, már fiatalon érzékenyen érintettek mások gondjai és problémái. Lakásunkon vállalatvezetők (állami), igazgatók, vállalkozók (GMK), orvosok és pedagógusok fordultak meg. Mind sikeresek, (de átláttam rajtuk), nem igazán boldogok.

Apám sokszor vitt magával betegekhez, és beszélt azokról, akik életét megmentette. Anyám vitt magával táborokba, és láttam azokat, akiknek a jövőjéért felelt.


Kasza Tamás

Az egyetemen és a tovább képzéseken megszerzett tudásuk ellenére, a biológia, pszichológia, szociológia, pedagógia tárgyai nem tudtak egy csepp iránymutatást sem adni bizonyos esetekben, barátaik vagy saját életükben, legyen szó akár munkahelyi csatározásokról vagy házassági válságokról. Elhatároztam, én kezelni fogom az ilyen helyzeteket.

És Ön boldog?

A fiamat megkértem, hogy a yotube-ra csináljon egy videót, amiben elmondja, hogy az emberek nem sikeresek akarnak lenni, hanem boldogok. Ez azt jelenti, hogy nem a cél a fontos a számukra, hanem az érzéseik. Engem még úgy neveltek, hogy „ez van ezt kell szeretni”. Összeszorítani a fogunkat, és végezni a dolgunkat. A végén a siker az örömmel töltött el. Kárpótolt mindenért. Ma a fiataloknak, ha nem nyújt egyből jó érzést valami, akkor abbahagyják. Én elérem a céljaimat, ezért igen boldog vagyok!

Hogy lett tréner?

Pécsre mentem egyetemre. Ott találtam egy Életjobbító Központot. Elmentem egy kommunikációs tanfolyamra. Nagyon sokat segített. Majd amikor megtudták, hogy felsőfokúm van angolból, felajánlották, hogy tanítsam a munkatársaikat angolra, cserébe onnantól ingyen tanulhatok. Az egyetem mellett egyre többet jártam oda, megdicsértek, milyen jól oktatok és a vége az lett, hogy felajánlottak egy több millió forintos ösztöndíjat, amiért cserébe ötéves szerződést kellett aláírnom a képzésem befejezése utántól. Az ösztöndíjam Münchenbe szólt, ahol több,mint 3600 órát tanultam a tréneri szakmát.

A weboldalán láttam, hogy ott ismerkedett meg a feleségével.

Igen, ez egy érdekes történet. Ő hallotta, hogy egy ifjú titán megy ki Pécsről, és egyből eldöntötte, hogy fel fogja csípni. Én meg úgy mentem ki, hogy egy szőke német bombázóval akarok megismerkedni. Első nap mellé ültem a tanteremben. Németül tanult. Na, meg is volnánk – gondoltam, de a szünetben kiderült, hogy magyar. Ez 1994-ben volt. 1996-ban összeházasodtunk, és 1998-ban született meg fiunk, Krisztián. 

Nehéz volt elindulni a tréneri pályán?

Nagyon. Pécsen hét évet dolgoztam egy kiváló csapatban, de az elején nem volt egyszerű. A bevétel 30%-a volt a fizetés, ezért ha nem adtunk el, akkor nem volt fizetés sem. Volt olyan hét, hogy „loptam” a közös teát és cukrot, és a poharankénti 20 forintot sem tudtam a becsület kasszába beletenni. Emlékszem, egyszer az éhhaláltól egy lottó kettes mentett meg. Aztán később, pár hét múlva, amikor jobban ment, vettem egy kiló cukrot, és visszaraktam a közösbe. Amikor felköltöztem Budapestre, nem volt ügyfélköröm, elmentem hát ingatlanosnak. Akkor derült, ki, hogy amit addig tanítottam, annak a 70%-a nem működött. Innen is elnézést kérek bárkitől, akit 2002 előtt oktattam. Nekiálltam magam kidolgozni az értékesítés, és különösen a lezárás részeit, és a saját rendszeremmel a nyári időszakra én lettem az iroda legjobbja. Abban az évben beindult a szekér, és egy nagy cég értesítését raktam rendbe egy teljes éves szerződéssel. A cég bevételén 40%-ot sikerült javítani az értékesítési tréningemmel. Utána megjött az önbizalmam, és következő évben már két céggel is szerződést kötöttem.
 
Mikor történt az áttörés?

Az áttörés folyamatosan történik, de 2007-ben mind anyagilag, mint trénerileg sikerült az áttörés. Persze azóta több csúcsot is megdöntöttem, de 2007-ben állt annyira össze a tematikám, hogy kijöttem az értékesítés lezárási CD-mmel, az 5,5 órás Lezárási Útmutatóval, ami egy tréning hangfelvétele. 2008-ban több, mint tízmillió forint bevétele volt a cégemnek csak ebből a CD-ből. Beköszöntött az arany élet. Mivel onnantól senkit nem kellett elfogadnom tréningre, aki nem volt szimpatikus. De több időm is maradt segíteni a kezdő vagy visszaesett értékesítőket, ezért havonta egy teljesen ingyenes napot tartottam, mert tudtam, hogy én is hol kezdtem. Aztán ezt már több, mint öt éve az egyik franchise partnerem vette át. De a többi franchise partnerem is többször tartott ingyenes előadásokat akár országszerte.

Hányan vettek részt ezeken az ingyenes napokon?

Már majdnem tízezren.


Miért segítenek ingyen?

Sajnos az értékesítést nem tanítják sehol. Sokan képesítés nélkül erre a pályára vetődnek. Sokan negyven év felett életük tragédiáját élik át azzal, hogy leépítik őket, és máshova nem veszik fel őket a koruk miatt. Tehát csak értékesíteni tudnak elmenni. Ott pedig nem sok pénzt keresnek. Az értékesítéssel, lezárással kapcsolatban nagyon sok butaság forog közkézen. Onnan tudjuk, hogy nem tudjunk, hogy nem keresünk pénzt. Rengeteg embernek mi voltunk az utolsó mentsvár. Aztán megtanult lezárni, eladni, és később 300 emberét hozta el ezekre a napokra. Bárkiből lehet sikeres értékesítő.

Hogyan választotta ki a franchise partnereit?

Mindig a tanítvány választja a mestert.

Mire a legbüszkébb?

Én bőségben gondolkodom, nem szűkösségben. Ha egy nap úgy megy el, hogy valamire nem voltam aznap a legbüszkébb egész életemben, akkor valamit nagyon elrontottam. Vannak napok, amikor többször is sikerül a legbüszkébbnek lennem.

Mondana erre egy példát?

Persze. Idén a legutolsó tréningünk a Csapatépítés mestere volt. Erre ötszázötvenen voltak kíváncsiak. Ezzel a tíz éve tartó Kasza napok 42. napja is elkezdődött. Ez rekord Magyarországon, hogy egy értékesítési trénerre ennyien kíváncsiak legyenek. Már reggel a legbüszkébb napom volt. Aztán a beléptetést a kolléganőim simán kezelték, időben el tudtunk kezdeni, nem volt sor. Erre is nagyon büszke voltam. A nap során több megkeresésem lett. A nap végén kiderült az elszámolásnál a valaha volt legtöbb értékesítést végezték a kollégák. 

Vajon kitől tanulták! Apropó JEDI Képző! Mi ez?

Ez egy kommunikációs képzés vezetőknek és értékesítőknek, hogy kialakítsák a sziklaszilárd magabiztosságukat. A tréning 39 gyakorlatból áll, három napos, és naponta 9:00 – 22:00-ig tart. Sokan meglepődnek, hogy tényleg 22:00-ig tart. Megszokták, hogy máshol valami ilyet mondanak, de 18:00-kor már el lehet menni. Itt nem. Itt vér, veríték, és izzadság van. Eddig több, mint hétszázan csinálták meg. Kiváló eredménnyel. Egyik marketinges barátom mondta, hogy ebből már Brand lett. Akik eljönnek azért jönnek, mert nem képesek a szándékukat átvinni a környezetükön. Kiakadnak a negatív vérszívó energia vámpírok miatt. A tanfolyam után a szurkálódások lepörögnek róluk. Sokkal többet végeznek el, és elérik a céljaikat. Volt már ezen országos ismertségű tv-s személyiség, sportoló, művész, és nagyon sok üzletember, év vállalkozója, és a leggazdagabb százból is páran.


Eddig 24 könyvet írt, tervez idénre is valamit?

Évi 4-6 könyvet írok, ezeket csak a Kasza napok résztvevőinek adjuk el. Eddig írtam 24 könyvet. Köztük egy mesét, két sci-fi-t és egy fantasy-t, és egy olyan regényt, amit forgatókönyvben is megírtam. Másik 17 könyvemet vezetésről, értékesítési lezárásról és személyiségfejlesztésről írtam. Könyveimet szlovák, román, bolgár és orosz nyelvre fordították le. 75.000 példányban keltek el.

A márciusi Kasza napra az ÉRD EL CÉLJAIDAT! könyvem készül, ami arról, szól majd, hogy NE HAGYD MAGAD! Lesznek benne tippek, trükkök, ismert és bizalmas bizonyított módszerek. Segíteni fog száguldani szupersebességgel a célod felé!

Februárban megyek Oroszországba, és egy fantasztikus amerikai előadóval fogok állni egy színpadon, akit még nem leplezhetek le.

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 5175 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x