A szabad szoptatáshoz való jog meg a villanyvonat
Címlap / Kultúra / A szabad szoptatáshoz való jog meg a villanyvonat

>

A szabad szoptatáshoz való jog meg a villanyvonat

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-23

A női mell meg a villanyvonat között van egy fontos párhuzam. Mindkettő a gyerekek számára készül, de a férfiak játszanak vele, ám míg a vonattal nyilvánosan játszani megengedett, a női mellet nem szívesen látják eredeti funkciójában. A szabad szoptatáshoz való jog nem pucérkodásról, vagy rendzavarásról szól, hanem arról, hogy lehessen joga egy anyának, hogy gyereket etessen és egy kisbabának hogy egyen és igyon onnét, ahonnan neki a legjobb: az anyukája melléből. 

Megint felforrt a net, megint valami olyan miatt, amit nők csinálnak. Őrületes tiltakozást váltott ki a mai nyilvános szoptatás flashmob a belvárosban. 
A háttér történet: 
A tények: Egy kismamát, aki 8 hónapos gyermekét a Nyugatinál található Mc’Donalds étteremben akarta megszoptatni, egy biztonsági őr felszólította, hogy a tevékenysége nem kívánatos.

A sztori: Az édesanya körbenézett, az üres étterem egy sarkába vonult, a babakocsi mögé bújt és - miután megkérdezte az alkalmazottat aki kedvesen engedélyt adott neki - egy pelenka mögött megpróbálta megszoptatni a kisbabáját. Az anyuka a testvérét várta, aki vonattal érkezett, addig ült be az étterembe. A babája igény szerint szopizik és éppen megszomjazott. 

A Mc’Donalds reagálása: Az üggyel kapcsolatban támogatásukat fejezték ki az anyáknak, a biztonsági őr hozzáállását magánakciónak minősítették és elnézést kértek. 

Az anyák reagálása: Flashmob ma a Nyugatinál, ahol mindenki egyszerre etette meg a gyerekét. Temérdek férfi újságíró és fotós gyűrűjében. 

Egy markáns vélemény a Gumiszoba bloggerétől: "A szoptatás azért intim, mert kitalálták, hogy intim. Leginkább azért találták ki, mert a pasiknak kellemetlen nem "rendeltetésszerűen" látni a játékszereiket. Értsd nem értik a mellet a gyerek szájában és riasztó a pinát is szülésre használni (apám előtt pl tilos volt a szüléseimről beszélni, de rajong a pornó legmocskosabb részeiért is). Szóval a szoptatás egyenlő evés, amit nem európai gyerekfétisizáló társadalmakban semmilyen varázslat nem leng körül. Nálunk az anyamítosz része lett, és az intimitásba emelése kiválóan alkalmas a nők helyre rakására. Bújjon csak el a gyerekkel, ne irritálja szegény ffiakat eszükbe juttatva, hogy ez a testrész valójában nem nekik készült."

Az Internetező trollok általános véleménye: 
A szoptatást és a vizelést, szexet egy kalap alá vonják. Nem tudom, náluk szokás-e az étkezőasztalnál vizelni, vagy azon üzekedni, ha igen akkor rendben van a párhuzam. Ha nem, nos akkor a kisbaba etetése nem ebbe a kategóriába tartozik. A szopizó baba feje ugyanis eltakarja a nő mellét, amely nem egy játékszer a szexhez, hanem az élelem és ital forrása a kisbabának, és az égvilágon semmi nincs abban, ha a baba enni szeretne. Ahogy nem eszünk a WC-n, ugyanúgy nem küldjük a kismamát a WC-re szoptatni. Ahogy mi magunk sem szeretünk egy érdekes beszélgetésből ami az asztalnál zajlik kimaradni, ugyanúgy a kismamát sem fontos elküldeni az asztaltól, ha a babája megéhezik. Ugyanezek a férfiak, akik itt hisztiznek, a didibárok csöcshimbálását teljesen okénak tartják, hiszen ott a cici a szex kontextusában van, ami a férfiak többségének elfogadott.

Valójában a táplálkozó kisbaba annyira diszkrét, annyira "nem is látszik", amit csinál, hogy ha a helyzet nem volna átszexualizálva, akkor az egész téma nem jelentene semmit. Az anyák többsége egy kardigán, vagy kendő mögött szoptat. 


Az Introblog forgatott a helyszínen, az álláspontjuk jól feltárja az események lényegét: 
A flashmob tehát egy nagyon fontos dolgora hívta fel a figyelmet. Arra, hogy a szoptatás egyszerűen egy kisbaba megetetése. Nem része a szexualitásnak, természetes tevékenység.  Senkinek nincs joga a gyermekes anyáktól elvárni, hogy egy WC-t használjanak amikor a gyermekük pici és sérülékeny.
Sokkal több szoptató szobára volna szükség, ahová el lehet vonulni a kisgyerekkel. Sokkal több gyermek ehetne természetes igényei szerint szabadon, ha az édesanyjuknak nem kellene tartania attól, hogy rászólnak, ha a baba megéhezik és azonnal enni kér. 

A szoptatáshoz, illetve a gyermekek részéről a szabad étkezéshez való jog nem rendbontás, nem törvényszegés. 

A cikkben a Családinet képeit használtuk - köszönjük! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 12560 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x