Kerékpárral a Nyugat-Balatonon
Címlap / Kultúra / Kerékpárral a Nyugat-Balatonon

>

Kerékpárral a Nyugat-Balatonon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-22

Nyugat-Balaton - a szelíd szépségek hazája, az idelátogató selymes vizű strandokat, gyógyvizeket, lankás domboldalakat és zamatos borokat talál. Pihenhetünk itt csendesen, elvonultan vagy akár aktívan is.Itt a nyár, kicsik és nagyok, fiatalok, családosok és idősek együtt pihennek, nyaralnak. Sokan a napsütést és tengerpartot választják, távol az otthontól, kis hazánktól, pedig csodás országunk van, felemelő tájakkal, nagyszerű utazási, kirándulási lehetőségekkel. 

A szinte végtelen lehetőségek és csodás tájak közül most a Nyugat-Balaton környékére invitálok mindenkit, aki örök fiatal, szívesen tölti szabadidejét aktív pihenéssel. Örömmel kapcsolja össze a mozgást az ország különböző tájainak és nevezetességeinek a megismerésével.

A mozgás szerelmeseinek ajánlom, hogy két keréken fedezze fel Hévíz, Keszthely, Gyenesdiás, Vonyarcvashegy, Balatongyörök és Badacsony nevezetességeit és szépséges tájait. A környékbeli városok önkormányzatai komoly beruházásokat, fejlesztéseket hajtottak végre, hogy biztonságos kerékpárutakon a környék nevezetességeit, látványosságait érintve biciklizés közben kapcsolódjunk ki és élményekkel teli térjünk majd haza.

Hosszabb-rövidebb túra- és városnéző útvonalakat ajánlanak az ideérkező turistáknak. Itt mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbb bringautat. A túraútvonalakat úgy állították össze, hogy bárki képes két keréken kirándulni és kikapcsolódni a környéken: öregek, fiatalok és gyermekes családok is. Kerékpárokat a helyszíneken is tudunk kölcsönözni, és ha elfáradtunk, pihenőhelyek, fogadók várnak ránk. Az sem gond, ha ránk esteledne, hiszen szálláshelyek is vannak a kerékpárutak mentén.


A Hévízen járók feltétlenül látogassanak el a hévízi gyógytóhoz, ahol a fürdőben testi-lelki szinten kikapcsolódhatnak, feltöltődhetnek a pihenni, gyógyulni és regenerálódni vágyók. A több mint 22.000 éves vulkanikus eredetű, tőzegiszapos, biológiailag is aktív termáltó áldásos hatása mellett különféle kezelések: például iszappakolás, masszázs és szaunaszeánszok segítik az ellazulásunkat és feltöltődésünket. A hévízi termelői piacon biztosan találunk magunknak valami különlegességet. Kerékpárral is érdemes útba ejteni a Balaton menti termelői piacokat, hogy a helyi sajtokat, lekvárokat, borokat megkóstolhassuk.

Továbbkerekezhetünk innen még Keszthelyre, a Festeticsek városába, ahol egyedülálló módon van együtt minden, ami egy kellemes nyaraláshoz szükséges: színvonalas strandok, a megújuló Festetics-kastély a rendszeres kiállításaival, kulturális programjaival. Keszthelyt joggal nevezik a múzeumok városának: található itt hintó-, vadászati múzeum, a Festeticsek régi majorsága, Pálmaház, porcelánbaba kiállítás. Az új Festetics turisztikai kártyával kedvezményesen tudjuk végiglátogatni Keszthely és környéke nevezetességeit.

Keszthely központi helyen fekszik a kerékpáros turizmus lehetőségeit tekintve: kitűnő kiindulópont a Balaton részbeni vagy egészében történő megkerülésére (balatoni bringakörút).

A Keszthelyi Nyári Játékok egész nyáron gondoskodik nívós kulturális programokról, ismert előadókkal, színészekkel a Festetics kastély parkjában.

A közeli Gyenesdiás családbarát település, garantált, hogy a hét minden napjára találunk programot, akár borús, esős időben is. Van itt Öko Kalandpark, lövészet, gyalog- és kerékpártúrák, lovaglás, vitorlázás, fallabda, bowling, tenisz, korongozás, Kézműveskuckó, Mézeskuckó, kovácsműhely látogatás, Livi Állatfarmja, Madárpark, minigolf. Esténként pedig könnyed, zenés kikapcsolódás várja az idelátogatókat.


Vonyarcvashegy temérdek nyári programmal, fesztivállal készül. Itt érdemes ellátogatni a Blonder étterembe, ahol a kézműves sört egy finom ebéd vagy vacsora mellett nemcsak megkóstolhatjuk, hanem az elkészítésébe is bepillantást nyerhetünk.

Balatongyörök a Balaton egyik legszebb részén található. A balatongyöröki strand igazi családi víziparadicsom, ám nemcsak nyáron, strandidőben kínál vonzó kikapcsolódási lehetőséget. Az aktív időtöltés kedvelői nagyszerű kirándulásokat, nordic walking túrákat tehetnek a közeli erdőkben.

S ami igazi ínyencség: a 70 hektáron elterülő balatongyöröki 9 lyukú linkscourse golfpálya - profiknak és kezdőknek egyaránt ajánlom.


Személyes tapasztalatom az, hogy a Nyugat-Balaton mindenkinek kikapcsolódás: minden korosztály megtalálja a maga programját. Van lehetőség csendes pihenésre, sétára a természetben. Az aktívabbaknak ajánlom a strandröplabdát, strandfocit, vízisít, vízibiciklit, kalandparkot, komolyabb kerékpártúrákat. A gyerekeket várják a játszóterek, óriáscsúszdák, szabadtéri játékok.


S amikor két keréken is elfáradtunk, hajóra szállhatunk a bringákkal együtt, így lerövidítve, könnyítve az utunkat. A környékbeli turistairodák mindennel felkészülten várják a bringázás szerelmeseit: kihelyezett pihenők, térképek, csomagmegőrzés, gyorsszerviz, étkezési lehetőségek, szállások.

Élmény látni, ahogy évről-évre milyen komoly területi fejlesztéseket tesznek a helyi önkormányzatok, turisztikai irodák, hogy minél színesebben tudjunk pihenni, nyaralni barátokkal, a családdal, fiatalon és idősen egyaránt. Csak ajánlani tudom a Nyugat-Balatont! Kerékre fel! Csodás élményekkel, kalandokkal teli nyarat kívánok minden kedves olvasónak!

Angyal Alénaya
www.angyalgyogyitas.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 2632 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x