Egészséges életmód és indiai tradíció Somogyban - 20 éves...
Címlap / Kultúra / Egészséges életmód és indiai tradíció Somogyban - 20 éves a Krisna-völgyi Búcsú

>

Egészséges életmód és indiai tradíció Somogyban - 20 éves a Krisna-völgyi Búcsú

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Jubileum - idén rendezik meg 20. alkalommal a Krisna-völgyi Búcsút Somogyvámoson, a Balaton szomszédságában. A 20. Búcsúra a szervezők új programokkal, különleges előadásokkal és fellépőkkel készülnek. Július 17-19. 

Krisna-völgy több mint 270 hektáros területével Európa egyik legnagyobb és legjobban fejlődő ökofaluja, ahol a természeti értékek mellett a közösséget összetartó legfőbb érték a lelki élet gyakorlása, a vallásosság. A hinduizmus vaisnava ágához tartozó Krisna-hitnek szerte a világon mintegy 600 millió híve van. A hívők, zarándokok egész Európából, Oroszországból, de még Indiából is szívesen látogatnak el a szent helyre. Krisna-völgyet a hívők bensőségesebben Nava Vradzsa Dhámnak nevezik ugyanis, vagyis Új Vrindávana Szent Helyének, hiszen a völgy tökéletes mása Krisna születési helyének, az indiai Vrindávana falunak. A Búcsúba látogatók így nem csak egy indiai fesztiválra érkeznek, hanem egyúttal szent helyeket látogatnak, zarándoklatot tesznek, ami nagyon kedvező és minden ember életében legalább 1-2 alkalommal javasolt.


A Búcsúban, a fesztiválsátorban egész nap koncertek, előadások, színdarabok, harcművészeti-, zenei- és táncbemutatók, kírtan-jóga valamint érdekes gyermekműsorok várják a családokat. A filozófiai kérdéseket a Könyves-pultra valamint a Kérdés-felet sátorban való részvételre érdemes tartogatni. A Krisna-hívők életének szegmenseit a vállalkozó szelleműek, a népszerű Valóság-show sátorban ki is próbálhatják. A mozgás szerelmeseinek Jóga és masszázs sátorral, a hölgyeknek hennafestéssel, gyermekeknek tradicionális indiai arcfestéssel és mintakészítéssel kedveskednek a szervezők.

A völgy szíve a Templom épülete, ahol óránként indulnak körvezetések. A tradicionális indiai díszítésű templomépület mellett a frangipáni virágkiállítás és a biokertészet is megtekinthető kuriózumaival.

A gyermekekre több helyszínen is készülnek a szervezők. A védikus iskolában, valamint a tehenészet mellett hagyományos falusi szalma-ugrálóval, kézműves foglalkozásokkal, pantomimmal, játékos vetélkedőkkel, játszóterezéssel (natúr játékokkal) és persze boci-simogatóval várják a kicsiket – ami nagy kedvenc.

Megtekinthető hazánk egyetlen Goshalája – vagyis Tehénvédelmi Központja is. Itt lesz ismét íjászat, szabadtéri sütés-főzés és szalmalabirintus is. A Búcsúban idén vendégünk lesz Boros Liliána érmes fogathajtó, aki legkedvesebb lovaival vesz részt a programon. Délelőttönként kocsikáztatáson, délután lovasbemutatókon és vezetőszáras lovagoltatáson vehetnek részt a vendégek. Akik megfáradtak, ökrös-szekérrel is körbejárhatják a templom épületét, kipróbálhatják a védikus tanításokon alapuló reinkarnációs szerepjátékot és persze a kisvasúttal is könnyedén tehetnek egy utazást a biofarmon.

A gasztronómia szerelmeseinek sincs félnivalójuk, a hatalmas étteremsátor mellett szabadtűzi és kemencés sütés-főzés, bio-büfé és ételkóstolók várják az érdeklődőket, hagyományos magyaros vegán, tradicionális indiai, és a melegre való tekintettel mediterrán vegetáriánus ételekkel készülnek a Krisna-hívők mesterszakácsai.


Krisna-völgy a hagyományos magyar népi értékek gyűjtőhelye is egyszerű életvitelével. A Kézműves Faluban idén 50 kiállító kisebb mesterségek ünnepével várja a családokat: keramikus, fazekasmester, fafaragó és kovács munkálataiba pillanthatunk be, de lesz papírmerítés, hagyományos hímzés és csipkeverés, üvegfestés, csuhéfonás és kézi ruhakészítés is. Vagyis a hétköznapi élet kellékeinek elkészítését is megtanulhatják.

A hívők és gyakran a vendégek számára is a nap fénypontja a szombaton és vasárnap délben megrendezésre kerülő indiai-védikus esküvők, amelyet tradicionális tűzceremónia kísér és bárki számára megtekinthető – sőt, nagyon áldásos a részvétel! A két napon 1-1 szerzetespár esküszik örök hűséget egymásnak.

Az idei Búcsúra is jelképes összegűek a belépők, és családi jeggyel további kedvezményekkel várják a sokgyermekeseket, miközben a Búcsú Európa talán legnagyobb alkohol- és dohányfüst mentes, egészséges családi fesztiválja!
A programra lehetséges autóval és tömegközlekedéssel érkezni, de Budapestről és Pécsről autóbuszok is indulnak.

További részletek>>

Facebook oldal>>

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.




 
 
[ 2324 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x