HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-24
Címlap / Kultúra / Anna Erelle: A dzsihád jegyese

Anna Erelle: A dzsihád jegyese

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-24

Anna Erelle bestsellere az Európát lázban tartó problémák egyik legsúlyosabbikába enged bepillantást: Hogyan vadászik védtelen, fiatal lányokra az Iszlám Állam a közösségi oldalakon, hogy szexuális rabszolgává tegye vagy öngyilkos merénylőnek képezze ki őket. Hogyan kerül Abu Bakr al-Bagdádi jobb kezével kapcsolatba egy ambiciózus újságíró, aki a témát szeretné feltérképezni.Hogyan válik az újságíró a munkamódszerével járó skizofrénia áldozatává. 

 

 A valós történet az Iszlám Állam fiatalokat toborozó módszereit dolgozza fel, és fényt vet a szervezet földalatti hálózataira, amelyek az Európában végrehajtott merényleteket szervezik. Anna Erelle a könyv megjelenése óta rendőri védelem alatt áll.


Az Iszlám Államot 2014 nyarán kiáltotta ki egy dzsihádista csoport azzal a céllal, hogy a világ összes muszlimja fölött közvetlen politikai és vallási befolyást szerezzen. A magát kalifátusnak tekintő terrorszervezet sem területi, sem ideológiai terjeszkedése során nem válogat az eszközeiben: előszeretettel szervez be soraiba harmadik generációs, európai születésű muzulmánokat – köztük egyre több nőt is.
Az Anna Erelle álnéven publikáló fiatal francia újságíró könyvében annak próbál utánajárni, hogyan zajlik a toborzás a virtuális térben, vagyis a közösségi portálokon. A dzsihád jegyese több hónapos oknyomozó munkájának feszült és lebilincselő krónikája, amely idő alatt a szerző az Iszlám Állam belső köreihez tartozó egyik terroristavezér jegyeseként egyre közelebbről vehette szemügyre a szervezetet működése közben.
A nemzetközi bestseller, amelynek megjelenése óta Anna Erelle állandó rendőri felügyeletet kap, nem csupán izgalmas, valós történet, de annak megértésben is segíti az olvasót, hogy miért olyan vonzók a szélsőséges nézetek sokak számára, és miként csábítja magához, manipulálja és formálja át az Iszlám Állam a sebezhető fiatal nőket.


„Az, aki fel meri robbantani magát Allah nevében, tisztelettől övezve jut a paradicsomba, ki merem jelenteni.”

Jelenleg 15 000-re becsülik a Daesh soraiban harcoló, 2010 óta érkezett külföldiek számát.
A nyolcvan különböző országból származó nemzetiségek között hivatalosan 87 megyéből 1089 franciát tartanak számon. Az Iszlám Állam szervezet harcosainak számát hivatalosan 25 000 és
35 000 közé becsülik. A helyszínen tartózkodó franciák száma legalább a kétszerese a hivatalosan közzétett adatoknak.


Részletek a könyvből:

– Akkor milyen a lányok képzése? Az áttérteké más?
– Dehogy! Mi dzsihádisták jobban kedveljük az áttért nőket!
Nevetgél, mi pedig Andréval meglepett, futó pillantást váltunk.
– Miért? – kérdi Mélodie.
– Mashallah! Mert szigorúbban veszitek a vallást, ugyanakkor nyitottabbak vagytok az életre! Nem olyanok vagytok, mint a hitetlen szíriai nők, akiknek elég, hogy fátylat öltsenek, de fogalmuk sincs, hogyan kell egy férfit boldoggá tenni. Insallah.
Bilel most leleplezte magát. Mélodie előtt magasztalja Szíriát, amelynek ő szabadítja fel a népét, de éppen most fitymálta le őket.
– Hogy érted, hogy „mi áttért nők nyitottabbak vagyunk”?
– Tudod jól…
– Nem…
– Huncutabbak vagytok, ha érted, mit akarok mondani…
– Még mindig nem…
– A férjetekkel élénkebb a fantáziátok…
– Az nem harám, ha „élénkebb a fantáziánk” ilyen nagyon személyes téren?
– A férjeddel azt csinálsz, amit akarsz, ha kettesben vagytok. Mindent meg kell tenned neki. De egyedül neki. Teljesítened kell, akármit kér. A szitár és a burka alatt azt viselsz, amit akarsz. Harisnyatartót, neccharisnyát, bármit, ami a férjednek tetszik… Szereted a csinos fehérneműt, bébi?

***

Nicolas Bonsra célzok, arra a fiatal toulouse-ira, aki későn tért meg az iszlám hitre, és arról vált híressé, hogy készített egy videót az öccsével, amelyen felszólítja Hollande elnököt, térjen át az iszlám hitre. Mosolygó arccal hívta fel az európai férfiakat, kövessék Szíriába, és teljesítsék a dzsihádjukat. Beszervezte az öccsét, aki néhány hónap múlva, húszévesen ágyútöltelékként végezte, meghalt egy olyan ügyért, amelyhez sosem volt köze. Nem sokkal később Nicolas, aki addig kétféle munkát is végzett, nyelvtanár és európai toborzó volt, önként jelentkezett egy öngyilkos merényletre, most először, amióta belépett a Daesh soraiba. Egy teherautóban robbantotta fel magát Aleppó közelében. Akkoriban rábukkantam az utolsó fényképére, néhány perccel azelőtt készült, mielőtt a halálba indult volna. Mutatóujját az égre szegezte, ahogyan sok muszlim jelzi istent. Az arcán látható merev mosoly nem is hasonlított arra, amely az elnöknek címzett videóról sugárzott. Tekintete üres volt, még pontosabban: csupán kiábrándulást tükrözött. A két idősebb fia halála után találkoztam az apjukkal, aki egy napelemgyártással foglalkozó, jól működő vállalat vezetője. Gérad Bons, akit évek óta Guyanába szólítottak üzleti ügyei, egy meglehetősen esős napon egy szomorú város, Cayenne egyik szállodai halljában ült le velem. Zárkózottan kezet adott, s miközben az arcát vizsgáltam, amely mintha örök bánatba merevedett volna, a családapa mindjárt ezzel nyitott: „Előre szólok, csak 20 percet kap tőlem az interjúra. A kukkolókat, a siránkozókat és a bulvárújságírást nem bírom.”

 
 
[3060]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 
Évszak váltáskor mindannyian beszerzünk pár új darabot, hogy felfrissítsük a külsőnket, és megválhassunk a régi szerzeményektől... tovább >>

 


 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x