Lévay Viktória: Nem vagyok babonás!
hirdetés
Címlap / Kultúra / Lévay Viktória: Nem vagyok babonás!

>

Lévay Viktória: Nem vagyok babonás!

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-01-19

Nem tartja magát babonásnak, de azért néha megtapossa a szövegkönyvet Lévay Viktória színésznő. A Játékszín művészével beszélgettünk csillagokról, babonáról, őszi terveiről. 

A budapesti Játékszín színésznője vagy, férjed produkciós igazgató, két kisiskolás gyermekkel Sóskúton éltek. Bika jegyben születtél, szűz aszcendenssel. Tipikus bika vagy?

Egy asztrológus elárulta, hogy a horoszkópunkban az életfeladatunk is benne van, hogy mivé, milyen jegyűvé kellene válnunk életünk során. Az én utam a bikából a rákba tart, a családi összetartozás megélése az életfeladatom az élet minden területén, nemcsak otthon, hanem a színházban is. Igazi csapatjátékos vagyok, hiszek a csapatmunkában, hogy együtt többre vagyunk képesek; és az élet ezt mindig vissza is igazolja.

Fellépéseid előtt kíváncsi vagy arra, mit mondanak a csillagok?

Fellépés előtt nem jutott még eszembe, hogy megkérdezzem a csillagokat. Az előadás kimenetele a kezemben van, rajtam és a kollégákon múlik. Persze történhetnek balesetek, de nem lehet mindent megelőzni, a végzet úgy is utolér.
A napi horoszkópok helyett a mélyebb, komolyabb asztrológia érdekel inkább; volt idő, amikor tanultam is, talán idővel újrakezdem. Ki tudja?

Az élsportolókhoz hasonlóan sok színész is közismert babonáiról. Babonás vagy?

Hiszek a szabad akaratban, ezt nem befolyásolhatják holmi hiedelmek. De azért van egy előadás, Agatha Christie világhírű Tíz kicsi néger című regényéből adaptált És már senki sem..., ami előtt mindig bemegyek a színpadra Tóth Judit kolléganőmhöz és megköpködjük egymást.

Az olvasópróbákhoz kapcsolódóan is van egy bevált szokásom. Ha leejtjük a szövegkönyvet, mindenképp rá kell lépni, mielőtt felvennénk, különben balszerencse kíséri a készülő darabot... Ezt a Primadonnák című előadásba bele is csempésztem. Most kezdődnek a Virágot Algernonnak című darab olvasópróbái a Játékszínben, néhány héten belül kiderül, szükség lesz-e erre a próbafolyamat során.


 
Fotóillusztrációk: Primadonnák című darab színpadkép, fotó: Frím Réka


Jártál már jósnőnél?

Egy riport kapcsán kerültem egy ismert jósnő lakására. Amikor beléptem, azt hallottam, hogy valakit éppen arról győzköd, hogy el kell válnia. Innentől hiteltelenné vált számomra. Egy jós nem dönthet a hozzá fordulók helyett! Hiszek a szabad akaratban, hogy bármikor változtathatunk az életünkön. Ezért a jövendőmondásnak semmi értelme számomra. Nagy ajándék, hogy nem látunk a jövőbe! Szeretem élvezni a pillanatot, a jelent. Sosem tudhatjuk, hova sodor minket az élet, miből mi lesz. A nagyapám mondta mindig édesanyámnak, hogy ne bánkódjon túl sokáig, ha valami nem sikerült, mert sose tudhatjuk, mi miért történik, mi mire lesz majd jó. Ezt a családi hozzáállást megőriztem, és igyekszem tovább is vinni a mindennapokban. De a tervezés elkerülhetetlen a színházban és a családban is.

Mi vár még Rád a 2015-ös évben?

Rendszeren futok, és az elkövetkező hetekben számos futóversenyen veszek részt. A színházszeretők a Pozsonyi pikniken, szeptember 5-én és a Színházak éjszakáján, szeptember 19-én is találkozhatnak velem. Ráadásul premierre készülök, a Virágot Algernonnak című darabot októberben láthatja először a közönség a Játékszín színpadán. 
 
[ 2238 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x