Emberségből jeles: Több száz segítő, tízezer adag étel...
Címlap / Kultúra / Emberségből jeles: Több száz segítő, tízezer adag étel és élelmiszercsomag Karácsonyra

>

Emberségből jeles: Több száz segítő, tízezer adag étel és élelmiszercsomag Karácsonyra

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Az Ételt az Életért Szegényélelmezési Program 2015 decemberében is folytatja már hagyománnyá vált kiemelt karácsonyi ételosztó akciósorozatát. A program önkéntesei országosan 9 településen osztanak majd ételt és tartós élelmiszercsomagokat, Budapesten, Pécsett, Győrben, Debrecenben, Szegeden, Kecskeméten, Marcaliban, Somogyvámoson és Egerben.  

 Az élelmiszerosztás minden rászorulónak mást jelent: van, akinek az élelmiszeradományok nélkül nem jutna az asztalra betevő, megint más családoknak a téli fűtési költség kigazdálkodásához jelent segítséget vagy az ünnepek közötti iskolai étkeztetési szünet élelmiszerkiadásait fedezi.

Az Ételt az Életért közel 2 évtizede segíti az országban a rászorulókat. Ellátottjainak köre a nagycsaládosoktól, a kisnyugdíjasokon, leszázalékolt, beteg vagy éppen munkanélküli embereken át egészen a fizetésképtelenné vált hitelesekig vagy akár csalások áldozataiig terjed. Ahogy a segítők maguk között mondják: nagyon sok út vezet le, és kőkemény a munka felfelé… Összefogással, a közösség erejével, amelyet 1-1 ellátotti kör biztosít a résztvevők számára – különösen a területi Családsegítő Szolgálatokkal történő együttműködésben – azonban mindez évek hosszú és töredelmes munkájával lehetséges! Az Ételt az Életért évtizedes mottója, hogy ha az alapvető élelmiszerszükségletet biztosítjuk egy család számára, akkor a bajba jutottnak lehetősége nyílik az élet többi területére koncentrálni és eredményeket elérni. Legyen ez egy jó munkahely, egy rendezett albérlet, valamilyen sikerélmény a hivatásában, vagy éppen új tanulmányok.

A Program ráadásul követi a saját házunk tája ősi elvét, az itt tevékenykedők szilárdan hiszik, hogy ha mindenki a közvetlen környezetében élőket segíti, támogatja, akkor bármilyen komolyabb társadalmi szerveződés nélkül eljuthatunk a kiegyenlítettséghez, és jut mindenkinek elegendő betevő.

2015 a világban a pusztító átalakulások éve és bátran mondhatjuk, hogy a katasztrófák, a háborúk, a klímaváltozás és más krízisek nyomán létrejött népvándorlás esztendeje. Önkénteseink ott voltak a pályaudvari tranzitzónákban és a határon átkelő migráns-vonatok mellett. Ám mindamellett, hogy természetes és fontos az érkezők segítése, ki kell emelnünk, hogy még ennél is fontosabb a saját házunk táján történő akciósorozat, s reméljük, hogy mindenki követi majd példánkat. A szegénység nem csak az országunkon átutazók esetében kézzelfogható, az év 365 napján velünk élő honfitársaink életét is megkeseríti, ellehetetleníti. A szeretet ünnepéhez közeledvén ezért ünnepi akciókkal készülünk, egész december hónapban közel 10 ezer tál meleg étellel várjuk a szükségben élőket.


Pécsett december 24-26. között lesz ünnepi ételosztás. Az önkéntes csapat hajléktalan szállókra látogat el és naponta 100 rászorulónak kedveskedik ünnepi vacsorával, szépen megterített asztaloknál várva őket.

Egerben is közeledik a karácsony, programunk tagjai – a napi átlag 400 adag ebéd mellé – december 19-én, 300 csomag tartós élelmiszert és melegételt osztanak szét a város rászorulói között. Szegeden, a rendszeres péntek déli osztás mellett december 21-én 300 főre főznek önkénteseink egytálételt, amit a Családi utcai melegedőben osztanak ki a rászorulók között.

Debrecenben december 20-án rendeznek karácsonyi ételosztást 150 főre, itt szintén csomagot is kapnak a helyi családsegítő ellátottjai. Kecskeméti munkatársaink december 23-án, 27-én, és 28-án főznek alkalmanként szintén 150 főre.

Marcali városában is lesz idén étel- és csomagosztás, december 23-án 11:30-tól, ahol 200 adag tartós élelmiszercsomag és melegétel kerül a nélkülözni kényszerülő emberek asztalára. Somogyvámoson ezt követően a délutáni órákban 650 főre, a helyi lakosság részére lesz édesség és meleg ebéd osztás.


December 24-25-26-án esedékes a már hagyománnyá vált budapesti karácsonyi ételosztás, mindhárom napon 11 órai kezdettel a Blaha Lujza téren találkozhatnak önkénteseinkkel. Napi mintegy 150 segítővel és hírességekkel is felvértezve ez Budapest talán legnagyobb élelmezési akciója. A 3 ünnepnapon velünk lesz: Hajdú Balázs, Fischer Iván, Bucsi Annamária, Réz András és Vándor Ágnes, Vadon Jani, Szalóki Ági, Vasvári Csaba, Huzella Péter, Mucsi Zoltán és Moldvai Kiss Andrea, Carla Calli, Borbély Ricsi, Jakab István és Aranyosi Péter. Velünk lesz Honvéd Utánpótlás VKSE csapata, több olimpiai bajnok: Kiss Gergely, Kovács Gergely, Kalanovics Balázs, világbajnoki bronzérmesek és válogatottak: Simon Roland, Simon Adrián, Borsós Endre, Fejős Róbert, Fazekas Tibor, az UVKSE elnöke, Dömötör Attila és Cserhalmi János.

Itt napi 1500 db tartós élelmiszercsomag (25 féle összetevőből) és gyümölcsök, valamint 1600 adag melegétel és forró indiai édesség kerül kiosztásra. A gyermekeket 24-én idén is játékokkal lepjük meg, amelyet a lehető legjobban várnak a kicsik.

Külön érdekesség, hogy a NOÉ Állatotthon Alapítvány az ellátottak négylábú barátaira is gondol. A szervezet évek óta jelen van ételosztásainkon. Idén december 26-án 1000 adag kutyus- és cicatáppal várja a részt vevő gazdikat. A szervezők kérik, hogy állatot az ételosztásra (illatok, tömeg miatt) senki ne hozzon ki, csak a tápot vegye fel! Ez a visszajelzések alapján egyébként rengeteg állattartónak nagyon komoly anyagi segítséget jelent.

Alapítványunk segítsége sok helyre eljut, enyhítve a rászorulók terheit. Sok embernek ez a tál étel biztosítja a napi egyszeri étkezést, mások az élelmiszercsomagok tartalmából főznek, akár egy hétig is. Számos ember szorul támogatásra egy kis emberi melegségre, gondoskodásra. Tapasztalatunk az, hogy tevékenységünkkel segíthetünk másoknak átvészelni a legnehezebb pillanatokat, heteket, éveket vagy egy egész életet… Azoknak, akik számára a karácsony már túlmutat a fogyasztói örömökön, az örökös vásárláson és ajándékozáson és szeretnék lelkiekben is gazdaggá tenni e pillanatokat, talán érdemes egy fél napra csatlakozni akciónkhoz vagy támogatni törekvéseinket – legyen a gondoskodás a koronája az ünnepi heteknek.

Ha szeretné támogatni programunkat: (1) 274-6-247, (1) 391-0435, (30) 684-6861
emailben: info@karitativ.hu
bankszámlaszámunk: MKB 10300002-10631840-49020019
egy telefonhívással, sms-sel :13600-as Adhat Vonalas számon, a csengés után a 33-as kódot tárcsázva 250 Ft-tal segíthet.

Támogatásaikat előre is köszönjük!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3079 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x