Nagyszerű édesanyák
Címlap / Kultúra / Nagyszerű édesanyák

>

Nagyszerű édesanyák

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-12-03

A nőknek erősebbnek kell lenni, mint valaha ahhoz, hogy a modern anyaság feladatait sikeresen ellássák, ugyanakkor az európai édesanyák többsége elégedett szülői teljesítményével: 84%-uk úgy érzi, kiválóan gondoskodik gyermekeiről. Legalábbis ez derült ki a Procter & Gamble globális "Köszi, Anyu!" kutatásából. 

Egy kisbaba megszületése merőben megváltoztatja a nők életét, hiszen a mindennapi kötelességek mellett anyaként számos új kihívással kell megküzdeniük. Ehhez gyakran olyan erőket kell mozgósítaniuk, amit korábban sosem tapasztaltak. 15 országban több mint 14 ezer édesanya töltötte ki a Procter & Gamble kérdőívét. A vállalat célja az volt a felméréssel, hogy a kiderítse, milyen a világ különböző pontjain édesanyának lenni, milyennek látják magukat ebben a szerepben az anyák, és milyen tulajdonságokat kellett magukban fejleszteniük ahhoz, hogy megfeleljenek a modern anyaság kihívásainak. Ez a kutatás is része a P&G 2016-os Riói Olimpiai Játékok alkalmából újraindult „Köszi, Anyu!” kampányának.


Minden nő tisztában van vele, hogy egy kisbaba érkezése nagyban megváltoztatja a mindennapjait és egy új, korábban nem ismert fejezet indul életében. Ennek ellenére a kérdőívet kitöltő anyák 95%-a nem tudta, hogy valójában mennyi kihívás vár rá ebben az új szerepben. 81%-uk szerint leginkább a türelmüket kellett megerősíteni, 56% gondolta úgy, hogy a szervezőképesség az a tulajdonság, amit fejleszteni kellett.

Egy nőnek erősnek kell lennie, amikor gyermeke problémáinak megoldásáról és a nehézségek kezeléséről van szó.” – mondja Małgorzata Ohme pszichológus. „Egy erős nő képes kezelni a kríziseket, legyőzni az akadályokat, tisztában van belső erejével, értékei által pedig példát és viselkedési mintát képes állítani gyermeke számára.” – tette hozzá. A „Köszi, Anyu!” kutatásból kiderült, hogy a nők gyermekük megszületését követően sokkal jobban értékelik saját édesanyjuk munkáját, különösen a türelmüket (59%), szervezettségüket (41%) és empátiájukat (35%). Az anyukák közel fele nyilatkozott úgy, hogy a legtöbb nevelési tanácsot és információt saját édesanyjuktól kapták. Szintén anyukájuknak köszönhetően tanultak meg türelmesebbnek lenni. A kutatás szerint az anyák 88%-a olyan viselkedésmintát próbál mutatni gyermekének, mely segítségével értékes emberré válhatnak.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


(X)


 
 
[ 7969 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x