Frida a héten még velünk van
Címlap / Kultúra / Frida a héten még velünk van

>

Frida a héten még velünk van

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Már több mint 200.000 látogató volt kíváncsi a Magyar Nemzeti Galéria Frida Kahlo kiállítására. A nov. 4-én, vasárnap záró kiállítás az utolsó hétvégén, szombaton és vasárnap is hosszabbított nyitvatartással, este 10 óráig várja a látogatókat.  

A mexikóvárosi Museo Dolores Olmedo remekműveire épülő, az életmű egészét átfogó tárlat az év legsikeresebb kiállítása Magyarországon.

A 20. század talán legmeghatározóbb női művészének, a mára ikonná vált Frida Kahlónak a műveiből rendezett tárlat régi adósságot törleszt, hiszen a közönség már régóta várta a csak sok évvel halála után világhírűvé vált, ám azóta is töretlen népszerűségnek örvendő mexikói művész magyarországi bemutatkozását.

A festőnő születésének 111. évfordulóján megnyílt kiállításon 35 alkotás – 26 festmény és 9 rajz – látható. A tárlaton a művész védjegyévé vált önarcképei mellett szerepelnek olyan jelentős művek is, mint az egyik legelső vászonfestménye, valamint életrajzi ihletésű képek, portrék és szimbolikus tartalommal telített alkotások is.

További információ a Magyar Nemzeti Galéria oldalán.


 

 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.


 
 
[ 1667 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x