Soharóza Szerkezetek
Címlap / Kultúra / Soharóza Szerkezetek

>

Soharóza Szerkezetek

Forrás: Kortárs PR
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-09

2019. február 23-án hallható a Soharóza Szerkezetek c. koncertje az Óbudai Társaskörben. A 10 éves kísérleti kórus előadásainak visszatérő elemei az olyan férc-kompozíciók, amelyeket különböző, esetenként teljesen eltérő stílusú zeneművekből hoznak létre saját feldolgozásban. A "Szerkezetek" elnevezés is ezt hivatott kiemelni, ezen az estén ugyanis a legszélesebb repertoárjukból merítve mutatnak be ilyen kombinációkat - Kolumbiától Cseh Tamáson keresztül a bolgár népdalokig.  

Bele lehet-e szőni a Beatles slágereit egy 17. századi angol madrigálba, azt bizonyítván, hogy az angol vér nem válik vízzé? Át lehet-e hangszerelni a KFT vagy Cseh Tamás dalait kizárólag énekesekre, ráadásul egy új megközelítés mentén haladva? Kerülhet-e egyetlen számba egy bolgár népdal és Karády Katalin örökzöldje? A Soharóza Szerkezetek c. koncert rengeteg hasonló kérdésre felel igennel – hiszen az alkotók régóta vallják is, hogy a legkülönbözőbb dallamok sikeres összefércelésének egyetlen kritériuma valamiféle koncepcionális cérnaszál, ami összetartja azokat.Az építkezés során a kórus számos korábbi projektjének repertoárjából jelennek meg elemek, néhol még tovább fejlesztve, máshol teljesen újragondolva. A medley és mash-up kavalkádban a közönség egyaránt fedezhet fel magyar, bolgár vagy indonéz népdalokat, hallhatja összemosódni Peggy Lee “Fever” c. blues himnuszát egy kedvelt gyerekdallal, vagy megismerheti a Tabu kollekció “Halál” tételének akusztikus változatát.
A koncert egyszerre szólítja meg a hagyományosabb irányt kedvelőket és a zenei alkímia szerelmeseit, méghozzá ugyanazokon a műveken belül, eltérő műfaji jellegzetességek között kanyarogva. És ez formailag is helytálló, hiszen az örökké vadonatúj utakat kereső kórus erre az estére visszatér egy klasszikusabb felálláshoz - egyáltalán nem klasszikus zenei kínálattal.

Előadja: Soharóza kórus
Karnagy és zenei vezető: Halas Dóra

A Soharóza 10 éve játszik a hangokkal, kísérletezik a legkülönfélébb dallamvilágokkal és valósít meg műfajában vadonatúj előadásokat extrém helyszíneken. A kísérleti kórus tagjai felléptek már a Szemlőhegyi-barlangban, egy török fürdőben, a Kelenföldi Erőműben, vagy akár társasházak belső udvarán is, repertoárjuk pedig állandóan újul és bővül kalandozásaik mentén. 2016-ban készítették el Nagy Fruzsina jelmeztervezővel és Bartha Márk sound designerrel első catwalk koncertjüket „Tabu kollekció” néven, amit 2018-ban „Az Ügy” követett – és amiket a mai napig teltházas előadásokon játszanak a Trafó színpadán.

Az előadás Facebook oldala
A Soharóza Facebook oldala
Az Óbudai Társaskör Facebook oldala
Előadás:
2019. február 23. 19:00 Óbudai Társaskör (Budapest, Kiskorona u. 7, 1036)


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 1033 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x