Először 13 éves koromban erőszakolt meg, majd 2-3 naponta...
Címlap / Kultúra / Először 13 éves koromban erőszakolt meg, majd 2-3 naponta

>

Először 13 éves koromban erőszakolt meg, majd 2-3 naponta

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-15

Számos jól megírt cikk és blogbejegyzés érkezett be a Harmonet #irokanokert pályázatára. Szabálytalan női sorsok, "kemény sztorik", sokszor torokszorító, ugyanilyen gyakran a kezünket ökölbe szorító történetek rajzolódtak ki. A zsűri döntött - mindenkinek érdemes elolvasni a díjazott írásokat!  

Két hónappal ezelőtt hirdettük meg az #irokanokert kihívást és pályázatot, azzal a céllal, hogy
  • felhívjuk a figyelmet arra, hogy a szegénység nem bűn, nem szükségszerűen bűncselekmények forrása, inkább azok eredménye
  • koncentráltan rámutassunk, hogy a női szegénység sajátos vonásai – bár egyedileg jelentkeznek – társadalmi szintű problémát jelentenek
  • hangsúlyozzuk, hogy figyelni ingyenes és örömet adó dolog, és bármelyikünk segíthet nőtársainkban abban, hogy megtalálják a segítségnyújtás pontjait és egy esetleges megoldás felé vezető út, de legalább egy tudatos és figyelmes, jóleső meghallgatás felé.


A beküldött cikkeket, írásokat végigolvasva a zsűri a következő döntést hozta:

1. helyezett, 100 000 Ft
Kósa Brigi: Gyilkos anyák 3. 

„Először 13 éves koromban erőszakolt meg, majd 2-3 naponta rendszeressé vált a dolog. A kezdeti fájdalmak és verések után szinte imponált, hogy apám kitüntet a figyelmével. Szépnek, fontosnak, csábosnak éreztem magam. De azt is tudtam, a viszonyt apámmal közös családi titokként kell kezelni, mert ha árulkodom, apámat börtönbe viszik. Akkor ki fog a családról gondoskodni? Pedig apám sosem járt dolgozni. Mindig volt valami baja.”

2. helyezett, 75 000 Ft
L. Ritók Nóra: Család nélkül

„A másik asszony hosszan mesélte nekem, hogy az anyja őt eldobta magától, így került állami gondozásba, és ő nem tud ezért olyan anya lenni, mint más. Csapódik ide-oda, költözik férfiakhoz, majd vissza, többnyire terhesen. Kötődne valahova, de nem tud, nincs kihez, nem köti hát magához ő sem a gyerekeit, a sérültet otthonba adja, nem látogatja, a másikat, aki már felnőtt, és a kábítószer miatt gondokság alá kellett venni, ő, az anyja nem vállalja. Nem kell neki. Mintha köze sem lenne hozzá. Egykedvű, mosolytalan, azt hallani, néha iszik is. Ő még magával sem tud mit kezdeni.”

3. helyezett, 50 000 Ft
Láng Dávid: „Én segítek neked, cserébe te is segítesz nekem” – így tartottak fogva prostituáltként két évig 

„Egy alkalommal hazamentem, és olyat alám rúgott, hogy bevéreztem. Ekkor azt mondtam, hogy ha még egyszer hozzám ér, soha többé nem lát. Na, erre még jobban megvert. Ez volt az utolsó csepp. Volt egy nálam 10 évvel idősebb srác, akinek tetszettem, és bár én semmit nem éreztem iránta, úgy voltam vele, használjuk ki a helyzetet. Elé álltam, és azt mondtam: neked tetszem, én pedig el akarok tűnni, szóval áldásom magunkra.”

Ahogy a kiírásban is jeleztük, a felajánló javaslatot tesz rá, hogy a megnyert összeget a rászoruló nővel közösen költse el a blogger/újságíró, és megköszöni, ha esetleg erről újabb írás is születik.

Különdíj: e szerző tájékoztató munkáját INGYENES tárhellyel és domain bejegyzéssel támogatja a Netmasters.

pirosmasni83: Titi, Mimi és Zaza ’Tükörkép’-e

„Meghatottan meséli a karácsonyi adományozói ajándékosztást a Magdi közvetítésével, amikor hét éves kislánya megkapta az unikornisos holmikat attól a csupa-szív idegen ajándékozótól, aki maga is zokogva válogatta a boltban az apróságokat. Ő nem tud megvenni ilyesmiket a kislánynak, egyedül neveli gyermekeit. Jelenleg a kislány és egy közel másfél éves kisfiú lakik vele a családok átmeneti otthonában, ahonnan a tanév végével ki kell költözniük. Ha talál új helyet, ahová felveszik őket, akkor csatlakozik majd hozzá a közel húsz éves fia is, aki jelenleg utógondozásban van. Van egy listája címekkel, telefonszámokkal. Azt javasolták neki, hogy személyesen keresse fel az otthonokat, és úgy érdeklődjön. Jelenleg fogalma sincs, hol fognak lakni június 16-tól.”

A pénzdíjak felajánlója a Kreatív Kontroll, a pályázat lebonyolításában az Emberért a lélek megmentéséért alapítvány segített.

Köszönjük valamennyi pályázónak a részvételt, és még inkább a riportok szereplőinek, hogy vállalták és elmesélték történetüket. A díjazottaknak gratulálunk!
  
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 6869 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x