Angol nyelvtanulás könnyen, gátlások nélkül? Lehetséges!...
Címlap / Kultúra / Angol nyelvtanulás könnyen, gátlások nélkül? Lehetséges!

>

Angol nyelvtanulás könnyen, gátlások nélkül? Lehetséges!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-28

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy gyermeked sokkal gyorsabban, és könnyebben meg fog tanulni beszélni angolul, mint ahogy te azt most gondolod?  

Mára az angol nyelv magabiztos használata nélkülözhetetlenné vált. Már mi is számos területen és élethelyzetben találkozunk az angol kifejezésekkel, de gyermekeink számára a jövőben elképzelhetetlen lesz nyelvtudás nélkül kilépni az életbe. Míg nekünk például csak egy utazáshoz, egy jobb munkahelyhez volt rá szükségünk, addig a következő generációknak a határok megszűnése, a világon átívelő kapcsolattartás és kommunikáció, a tanulás, és az információk megszerzésének a nyelve lesz.Mint mindennek, az angol nyelv oktatásának is változnia kell. Beszédközpontú nyelvtanítást nem lehet mára már elavult oktatási módszerekkel, eszközökkel, régi sémák szerint tanítani. Bár könyvesboltokban, könyvtárakban, és az Interneten is számos nyelvkönyv áll rendelkezésünkre, ezek szinte kivétel nélkül még a régi módszerek szerint íródtak. Nagy részük nem tartalmaz magyar nyelvű magyarázatot, de ami sokkal nagyobb hiba, az az, hogy nem magyar logika szerint épülnek fel. A legtöbb itthon kapható nyelvkönyv szerzői külföldiek, így teljesen evidens módon az ő gondolkodásuk alapján íródik.

Holott az angol nyelvet nagyon egyszerű megérteni, így megtanulni is, ha magyar logika mentén próbáljuk.

Talán ezek miatt is tartunk sokan attól, hogy mi ezt nem fogjuk tudni megtanulni. Talán eleve a sikertelenségtől való félelemmel állunk hozzá. Talán a régi tanulmányaink, tanulási tapasztalataink már gátat szabtak bennünk. De az is lehet, hogy írásban mindent tudunk, csak épp megszólalni nem merünk. És talán épp ezen akadályok legyőzésének hiánya miatt van az, hogy Magyarországon még mindig csak tanulják az angolt, de kevesen beszélik.

Hogyan lehet ezeket a gátlásokat feloldani?

Több éves tanári tapasztalatom alapján kijelenthetem, hogy a legnagyobb akadály már a nyelvtanulás elején jelentkezik: az önbizalom hiánya. Elkönyveljük, hogy nem fogjuk tudni megtanulni, vagy nem fogunk merni megszólalni. Miután átlapozunk egy nyelvkönyvet, szinte biztosak is vagyunk abban, hogy ez nekünk nem fog menni.

Éppen ezért tartom nélkülözhetetlennek, hogy diákjaim már az első pillanatban pozitív képet kapjanak az angol nyelvtanulásról, érezzék, hogy ez igenis megtanulható. Mindezt játékosan, magyar logika szerint felépített órákon adom át nekik, így önbizalmuk a sorozatos sikerélmények hatására folyamatosan nő.

E logika mentén írtam meg az Angol alapok I. c. könyvemet is, mely kimondottan magyar anyanyelvűek számára, magyar magyarázatokkal, magyar logikára épülve íródott. Az alapoktól vettem át benne a nyelvtani szabályokat, melyet rengeteg példával szemléltettem. Külön kiválogattam a legfontosabb szerkezeteket, tudnivalókat, mely a tényleges kommunikáció sikerének kulcsai.

Könyvem a lényegre fókuszál, így a tanulóim időt és energiát tudnak spórolni. Tartalma lefedi az általános- és középiskolai tananyag jelentős részét, így valóban széleskörű tudást adok át ezzel. Célom pontosan az volt, hogy egy komplex, és rögtön alkalmazható ismeretet juttassak el az angolul tanuló, és tanulni vágyó gyermekeknek és felnőtteknek.

 
 
Azonban fontos tény, hogy a rendszeres tanulás elengedhetetlen. Ha számodra is alapvető, hogy gyermeked, vagy akár te magad valódi tudás birtokában, magabiztosan és folyékonyan beszéljetek angolul, akkor várlak titeket a most induló ingyenes online tanfolyamon, ami által betekintést nyerhettek nyelvkönyvembe. Ezen túlmenően 7 lépésben sajátíthatjátok el az angol nyelvtan alapjait, valamint lehetőségetek van az angol nyelv leggyakrabban használt szerkezeteit, és megfelelő szókincsét megérteni, begyakorolni, memorizálni. Eddigi tanítványaim mindegyike magabiztos nyelvtudással büszkélkedik és 100%-os a sikeres nyelvvizsgázóim aránya.

Várlak titeket is szeretettel, kezdjétek el minél előbb a tanulást, hogy mihamarabb élvezhessétek az angol tudás előnyeit! További kérdéseitekre szívesen válaszolok, keressetek bizalommal a Play Eng Angol Nyelvoktatás Facebook oldalán! 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 3200 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x