Európai utazástervezés - munkaszüneti napok 2019-ben
Címlap / Utazás / Európai utazástervezés - munkaszüneti napok 2019-ben

>

Európai utazástervezés - munkaszüneti napok 2019-ben

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2021-10-27

Az utazások szervezését nem lehet elég korán kezdeni! Nem mindegy ugyanis, hogyan tudunk gazdálkodni szabadnapjainkkal: érdemes figyelembe venni, melyik országban mikor vannak hosszabb-rövidebb szünetek.  


Rendezvénynaptár
Ha utazásunkat bevásárlókörúttal kötnénk össze, ezeket a napokat kerüljük el, hiszen ilyenkor az üzletek és hivatalok zárva tartanak. Ugyanakkor számos hagyományos nemzeti ünnep a hozzá kapcsolódó látványos rendezvényekkel épp utazásunk célja is lehet.

A szünnapok száma országonként változó. Sokszor függ ez az adott ország vallási, történelmi és kulturális gyökereitől. Európa legtöbb országában tartják a kereszténységhez kötődő ünnepnapokat, de ezek nem feltétlenül munkaszüneti napok. 

Az alábbi táblázatban áttekinthető formában megtaláljátok, mely országokban mely napok számítanak munkaszüneti napnak 2019-ben. Utazás előtt érdemes átböngészni! A képre kattintva megnyílik nagy felbontásban.
 

Hosszú hétvégék Magyarországon 2019-ben

Ha a munkaszüneti nap közel van a hétvégéhez, akkor gyakran örülhetünk három- vagy akár négynapos hétvégének. 2018 ebből a szempontból a lehető legtöbbet adta, tavaly szinte minden ünnepünk a hétvégével összeköthető napra esett, és a munkanapok áthelyezésével több négynapos hétvége is volt. Idén azért ilyen sok hosszú hétvégénk nem lesz, de azért lesz egy pár – ezekkel mindenképpen érdemes kalkulálni külföldi útjainknál:

Március 15-17.: (péntek – vasárnap: a nemzeti ünnep péntekre esik)
Április 19-22.: (nagypéntektől húsvéthétfőig)
Június 8-10.: (szombat – hétfő: pünkösd)
Augusztus 17-20.: (szombat – kedd: augusztus 20. keddre esik, aug. 19. helyett 10. lesz munkanap)
December 24-29.: (kedd – vasárnap: 6 napos ünnepi hét, dec. 24. helyett dec. 7., dec. 27 helyett dec. 14. lesz munkanap)

 
 
Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1841 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 

/img/hirdetes/2021/9honap_banner-300x250-logo.jpg
 

Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot

 
x